Foto no LA arhīva,

LLKC: Lauksaimnieki drīzumā varēs sākt skābbarības gatavošanu 2

Ņemot vērā sauso pavasari, skābbarības gatavošana ir aizkavējusies, tomēr zemnieki drīzumā varēs sākt gatavot stiebrzāles skābbarībai, liecina informācija Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra (LLKC) mājaslapā.

Veselam
“Iestājas slimnīcā ar metastātisku resnās zarnas vēzi, kuru kā hemoroīdus “ārstējusi” kaimiņiene!” Profesors nobažījies par sabiedrības bezatbildību
RAKSTA REDAKTORS
“Cik ilgi šo tolerēsim Vecrīgā?” Rīdzinieci sadusmo uz ielām tirgoto preču sortiments
Kokteilis
Mūsdienās daudzi pat nav dzirdējuši par šiem PSRS laiku mācību priekšmetiem: 7 aizmirstas “disciplīnas”
Lasīt citas ziņas

LLKC speciālisti secinājuši, ka pēc pēdējiem nokrišņiem, kas šķērsoja visu Latviju, zāle strauji sāks nobriest. Patlaban stiebrzāles sasniegušas vārpošanas stadiju visā Latvijā un, tikko beigsies lietus, ir jādomā par stiebrzāļu gatavošanu skābbarībai.

Ražas no hektāra gan nav sagaidāmas lielas – Zemgalē stiebrzālēm iespējamas vidēji 10 tonnu, Latgalē – 11,5 tonnas, Kurzemē – 12,4 tonnas, bet Vidzemē – 9,2 tonnas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Tikmēr tauriņzieži, lucerna un āboliņš visos Latvijas novados vēl cero, audzē masu, un vēl ir jāpagaida skābbarības gatavošana no āboliņa zālājiem.

LLKC eksperti norāda, ka potenciāli lielāko ražu pirmajā pļāvumā varēs iegūt no lucernas, jo tā Zemgalē ir sasniegusi vidējo ražību 21,4 tonnas no hektāra, Latgalē – 20 tonnu no hektāra, Kurzemē – 10 tonnu no hektāra, bet Vidzemē – 12,5 tonnas. Lucerna sauso pavasari kopumā izdzīvo visveiksmīgāk.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.