Foto: Shutterstock

Ļoti garšīgi un sātīgi! Turku zirņu plācenīši jeb falafels 3

Ilze Pētersone, “Mājas Viesis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa.” Vai varētu aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri? 400
TV24
Uzņēmējs nosauc visbirokrātiskākās valsts iestādes, kuras būtu likvidējamas: Šādi es, protams, varu sev audzēt ienaidniekus 88
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Kraukšķīgie un viegli pikantie turku zirņu plācenīši jeb falafels ir viena no populārākajām Tuvo Austrumu uzkodām, kas iecienīta visā pasaulē. Lai pagatavotu patiešām garšīgu falafelu, turku zirņi jāvāra pašiem. Konservētie nederēs, jo ir pārāk mīksti, ko nāksies kompensēt ar miltiem, kas izmainīs plācenīšu garšu.

Turku zirņu plācenīši jeb falafels

Sastāvdaļas:

Plācenīšiem (8 personām):

• 500 g turku zirņu
• 1 ēdamkarote sodas
• Nepilna tase pētersīļu lapiņu
• 1/3 tases koriandra lapiņu
• Neliels sīpols
• Ķiploka daiviņa
• 2 ēdamkarotes miltu
• Ēdamkarote sāls
• 2 tējkarotes malta kumīna
• 2 tējkarotes maltu koriandra sēklu
• Tējkarote maltu melno piparu
• Tējkarote cepamā pulvera
• Eļļa fritēšanai

Pasniegšanai:

CITI ŠOBRĪD LASA

• Tahini
• Citrona sula
• Sāls
• Ķiploka daiviņa
• Svaigi vai marinēti dārzeņi

Pagatavošana:

1. Zirņus diennakti mērcē sodas ūdenī, noskalo, atstāj apžūt un sablendē līdz miltu konsistencei.

2. Pievieno sakapātas pētersīļu un koriandra lapiņas, ceturtdaļās sagrieztu sīpolu, ķiploku, miltus, sāli, kumīnu, koriandru, maltos piparus un sablendē līdz pastas konsistencei. Pārklāj ar pārtikas plēvi un stundu patur ledusskapī.

3. Atdzesētajā maisījumā lēnām iemaisa cepamo pulveri. Ņem 1–2 ēdamkarotes masas un veido plācenīšus, saviļājot tos ar rokām vai izmantojot saldējuma karoti. Plācenīši ir pamīksti, taču pēc fritēšanas kļūst stingri.

4. Dziļā katlā karstā eļļā uzmanīgi iegremdē plācenīšus, fritē apmēram 2 līdz 3 minūtes no katras puses, līdz apbrūnē.

5. Izņem ar putu karoti un liek uz papīra dvieļa, lai notek eļļa.

6. Pasniedz ar tahini mērci, kam pievienots nedaudz citrona sulas, sāls un saspiesta ķiploka daiviņa, un svaigiem vai marinētiem dārzeņiem.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.