Foto – Karīna Miezāja

– Nu, bija brīdis, kad to cītīgāk piesauca, tagad jau mazāk. 43


– Tagad vispār par pagātni maz runā. Tas ir briesmīgs, neizpētīts jautājums, kā šī nenoskaidrotā, neizzinātā pagātne ietekmē tagadni un nākotni. Piemēram, noklusēšana, aizdomas, slepenība. Tās ir arī mūsdienu valsts darbā, un vai tad tas nenāk no tiem laikiem? Ir daudz tamlīdzīgu, nenokārtotu lietu, kas nāk no pagātnes, un mēs pat nemeklējam tām cēloņus! Tātad, manuprāt, lustrācijas simboliskā nozīme būtu vēl lielāka par institucionālo.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 42
TV24
Banka darba samaksu pārskaita tiesu izpildītājam, neskatoties, ka parādnieka apgādībā ir trīs nepilngadīgi bērni. Advokāts skaidro, vai tā var
TESTS: atbildi uz 10 vienkāršiem jautājumiem un mēs pateiksim, cik izglītots tu esi!
Lasīt citas ziņas

– Man radies iespaids, ka sabiedrībā tomēr netrūks tādu, kuri vēlēsies, lai kādu “sit krustā”…

– Bet viņus var atstāt tajā neapmierinātībā. Sabiedrībai tā būs labāk. Arī par to ļaunumu sabiedrībā, no kurienes tas rodas, būtu jārunā. Es absolūti neesmu asinskāra, tāpēc gribētu uzsvērt, ka lustrācija neprasa kriminālo sodu…

CITI ŠOBRĪD LASA

M. M.: – … izņemot likumā paredzētos gadījumus… Lustrācijas likumi parasti kriminālos sodus neparedz, bet prasa skaidrību: vai nu atzīsties pats, vai sadarbība tiek dokumentāli pierādīta.

R. K.: – Var jautāt: nu labi, ko tas dos, ja kāds un vēl trīs tūkstoši atzīsies? Kā rāda Igaunijas piemērs, pilnīgi visi 100% nepieteiksies. Būtiski ir, ka tāda kustība vispār notiek un ka pēc tam sabiedrībā iestājas lielāka savstarpējā uzticēšanās.

S. L.: – Un aizdomu līmenis! Cik apkārt neklīst stāstu, ka “tas pasniedzējs tur bija” un “tā dzejniece sadarbojās”! Bet es vienmēr piesardzīgi izturos pret šādiem visu “labi” zinošiem cilvēkiem.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.