Foto-Fotolia

Mājās gatavots sulīgs un gards belašs. Vienkārša recepte 2

Sastāvdaļas rauga mīklai
1 gl. piena
3 gl. miltu
6 ēd.k. olīveļļas
1 paciņa sausā rauga
2 tējk. cukura

Reklāma
Reklāma
“Baisi izkāmējusi, pārgurusi, nošņurkusi nelaimes čupiņa!” mammas dalās pieredzē, kādā stāvoklī bērni atbraukuši no Dziesmu svētkiem 163
Kokteilis
Burvīgi pēc dabas! Tie, kas dzimuši šajos datumos, viegli iegūst to, ko vēlas
Veselam
Centies zaudēt svaru, bet nesanāk? Iespējams, tavam organismam trūkst šo 6 vitamīnu, kas var būtiski ietekmēt vielmaiņas darbību
Lasīt citas ziņas

Pildījumam
300 g cūkgaļas un liellopa gaļas
1 neliels sīpols
2 ķiploka daiviņas
sāls un svaigi malti pipari

Pagatavošana.

Sauso raugu sajauc ar cukuru un pusglāzi silta piena un liek siltā vietā. Kad raugs ir uzrūdzis (veidojas putu cepurīte), pielej pārējo pienu, olīveļļu un miltus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Visu kārtīgi sajauc, apsedz ar tīru dvieli un liek siltā vietiņā uzrūgt.

Gaļu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno sāli un svaigi maltus piparus un kārtīgi samaisa.

Uz mīklas plācenīšiem liek 2 tējkarotes gaļas pildījuma, mīklu savāc kā maisiņu uz augšu un pieplacina, ātri apgriežot uz otru pusi.

Pannā uzkarsē eļļu un cep belašus līdz gatavībai, liekot uz pannas vispirms ar caurumu uz leju.

Gatavus belašus liek uz salvetes, lai notek liekie tauki.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.