Foto-Aija Geida

Zupa ar pētersīļu čipšiem 0

Kā gatavot?

Ķirbi nomazgā un ar visu mizu sagriež palielos gabalos. Burkānus sarīvē uz rupjas rīves. Pannā izkausē sviestu, tajā 30 sekundes apcep garšvielas, pieber ķirbja gabaliņus un sarīvētos burkānos, mazliet apcep. Tad pārlej ar litru ūdens, pievieno sāli un sutina, līdz mīksti. Tikmēr pētersīļu saknes nomazgā, notīra un sagriež ļoti plānās šķēlītēs (2 mm). Saliek uz cepamā papīra, apkaisa ar sāli un maltiem melnajiem pipariem un žāvē cepeškrāsnī +50 °C, kamēr šķēlītēm uzrullējas maliņas un tās sanāk kraukšķīgas kā čipši.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Keitas Midltones izskats raisa bažas par viņas veselību: anonīmi avoti atklāj, cik viņa sver
“Viņš tā kā marsietis staigāja…” Aculiecinieks pārliecināts par Smiltenes novadā notikušās autobusa avārijas cēloni
Nirēji no ūdenstilpnes Latvijā izcēluši zemūdeni: tā atradās četru metru dziļumā
Lasīt citas ziņas

Kad ķirbji paliek mīksti, tos sablendē, pievieno saldo krējumu, sakapātu ķiploka daiviņu, zaļumus un uzvāra. Pasniedz ar pētersīļu čipšiem un pēc vēlēšanās – ar kādu kūpinātu un apceptu gaļas šķēli. Iznāk ļoti aromātiska un īpaši garda biezzupa!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.