Foto: Aija Geida

Ātri, veselīgi un šobrīd sezonā! Makaroni ar jaunajām nātrītēm 0

Pirmās nātrītes jau izspraukušās no zames. Laiks tās izbaudīt, uzņemot dzelzs devu! Pamēģini! Mūsu piedāvājumā recepte, kā pagatavot makaronus ar jaunajām nātrītēm.

Reklāma
Reklāma
“Viena no pretīgākajām iestādēm Latvijā!” Klienti šūmējas par pasniegtā ēdiena kvalitāti populārā picērijā Latvijā 48
Kas notiek Lietuvā? Aculiecinieks iemūžinājis uz dzelzceļa sliedēm reti redzamu ainu
“Visa sajūsma beigsies, kad tur notrieks pirmo gājēju…” Cilvēki publiski sāk vērtēt jaunāko Rīgas domes veikumu
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 400 g mazo makaronu
• 2 saujas jauno nātru
• 2 saujas gārsu lapiņu
• 3 ēdamkarotes augu eļļas
• 4 ēdamkarotes tomātu mērces
• 100 g Krievijas siera
• 100 ml saldā krējuma
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• 1 tējkarote sāls

Pagatavošana.
Katlā uzvāra 2 litrus ūdens, pieber 1,5 saujas nātru un tikpat daudz gārsu lapiņu. Zaļumus pavāra 10 minūtes un nokāš. Iegūto aromātisko šķidrumu uzvāra, pievieno eļļu, makaronus un vāra 5–10 minūtes (atkarībā no makaronu veida), līdz mīksti. Nokāš, ieliek atpakaļ katlā, pievieno sakapātus atlikušos zaļumus, saldo krējumu, tomātu mērci, maltus melnos piparus un sāli. Uzvāra. Ļauj, lai 10 minūtēs piebriest, tad liek uz šķīvjiem un pārkaisa ar smalki rīvētu sieru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.