Lilija Paegle
Lilija Paegle
Foto – Karīna Miezāja

Ja nav ko ēst – palīdzība nepieciešama 3

Būt paēdušam, apģērbtam, sakoptam – tas ir pamatu pamats, kas vispirms nepieciešams cilvēkam, uzskata Madlienas puses sabiedriskā labuma statusu ieguvušās biedrības “Otrās mājas” vadītāja Lilija Paegle. Tādēļ viņa gādā, lai biedrības dienas centrā, kur gaidīti tuvākas un tālākas apkaimes invalīdi, pensionāri, bezdarbnieki, mazturīgie un arī jebkurš iedzīvotājs, kam pietrūkst sabiedrības, var ne tikai piedalīties nodarbībās, bet arī izmantot dažādus pakalpojumus – veļas mazgāšanu un dušas izmantošanu pret ziedojumu, saņemt palīdzību pārtikas paku, dāvanu karšu un humānās palīdzības veidā. Līdz pagājušā gada nogalei biedrība palīdzējusi ap 500 ģimenēm no tuvākiem un tālākiem pagastiem, bet kopumā pārtikas paku izdalē tā darbojas jau piecus gadus.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Pirmās pazīmes jau ir: Bijušais NATO komandieris brīdina par Kremļa iespējamiem uzbrukuma plāniem saistībā ar NATO mācībām Baltijas jūrā 121
Lasīt citas ziņas

“Biedrību apmeklē mūsu novada pagastu iedzīvotāji, kaimiņu novadu tuvāko pagastu iedzīvotāji, kuri šeit nāk gan pēc pārtikas pakām, gan palīdzības. Cilvēki no tālākām vietām bieži vien kooperējas, jo braukt tikai pēc vienas paciņas neatmaksājas. Nereti arī izrādās, ka tam cilvēkam, kas ar savu automašīnu atvedis pārējos pēc pārtikas pakas, situācija varbūt pat ir vēl sliktāka, taču viņš neuzdrošinās lūgt palīdzību sociālajam dienestam, jo, lūk, viņam pieder auto un tā nepienākas tiem, kam ir īpašums,” stāsta L. Paegle un uzsver: “Mēs biedrībā skatāmies – ja cilvēkam nav ko ēst, tad viņam ir nepieciešama palīdzība.”

Līdz šim biedrība pārtikas paku un humānās palīdzības piegādē sadarbojusies ar Latvijas Samariešu apvienību, kā arī ar “Glābējpakām” un pārtikas banku “Paēdušai Latvijai”. “Tagad mums jāizlemj – turpināt mūsu līdzšinējo labo sadarbību ar Latvijas Samariešu apvienību vai šoreiz piedalīties arī Sabiedrības integrācijas fonda decembrī izsludinātajā konkursā organizācijām par pārtikas paku izdali, kas paredzēts Eiropas Atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām darbības programmā. Atbilstam visiem kritērijiem – mums ir gan pieredze, gan atbilstošas telpas produktu glabāšanai, gan, kā jau iepriekš minēju, diezgan liels pārklājums,” teic biedrības vadītāja.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.