Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24

Garšo pēc Latvijas un rudens! Kā pagatavot īsto, tradicionālo lībiešu ēdienu – bukstiņbiezputru 14

Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha.
Foto: Ģirts Eglītis/ Rīga TV24
Reklāma
Reklāma
“Sliktākais vēl tikai priekšā: “dzīvais Nostradams” paredz lielu karu un atklāj, kur tas sāksies
Kokteilis
Ko par tevi atklāj nedēļas diena, kurā esi dzimis?
Vai tu maksātu? Sievietes neparastais atgadījums “Rimi” aizsāk asu diskusiju sociālajos tīklos 44
Lasīt citas ziņas

Rīga TV24 kanāla raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” savulaik viesojās Līvu savienības Kolkas nodaļas vadītāja Maija Rēriha. Viņa pagatavoja Ziemeļkurzemes lībiešu tradicionālo ēdienu – bukstiņbiezputru!

Bukstiņbiezputra

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze miežu putraimu;
  • 3 kartupeļi;
  • 2 glāzes piena;
  • 1 liels sīpols;
  • 200 gr žāvētas gaļas;
  • 2 glāzes ūdens.

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Putraimus kārtīgi noskalo. Kartupeļus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos, aplej ar ūdeni un vāra 10 minūtes. Tad pievieno noskalotos putraimus. Kad putraimi nedaudz pavārījušies un putra kļuvusi biezāka, pakāpeniski pievieno pienu. Biezputra ik pa brīdim jāapmaisa, lai nepiedegtu. Vāra, līdz putraimi izvārījušies un piebrieduši un biezputra ieguvusi vajadzīgo konsistenci.
Sīpolu nomizo, sagriež un sacep kopā ar žāvēto gaļu. Gatavo biezputru liek uz šķīvja ar cepto gaļiņu un sīpoliem viducī. Klāt var piedzert rūgušpienu vai kefīru.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.