Lilija Paegle
Lilija Paegle
Foto – Karīna Miezāja

Bez labdarības neiztikt 3

Lai šos cilvēkus neatstātu bez paša nepieciešamākā – pārtikas, siltām maltītēm –, Eiropas atbalsta fonda vistrūcīgākajām personām darbības programmas ietvaros (2014. – 2020. gadā) Latvijā no 2015. gada 1. ceturkšņa paredzēts sākt šā fonda palīdzības komplektu izdali cilvēkiem, kuriem pašvaldības sociālais dienests izsniedzis izziņu par atbilstību trūcīgas personas statusam vai izziņu, kas apliecina, ka cilvēks ir nonācis ārkārtas vai krīzes situācijā. Iedzīvotāji bez maksas varēs saņemt trīs veidu komplektus: ar pārtikas precēm, individuāliem mācību piederumiem un higiēnas un saimniecības precēm.

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Mājas īpašnieki remontdarbu laikā nejauši savā virtuvē atklāj apslēptu mantu
Lasīt citas ziņas

Kopumā darbības programmas īstenošanai ES finansējums paredzēts 41,02 milj. eiro, ko papildinās ar valsts budžeta līdzfinansējumu 15% apmērā.

Plānots, ka Latvijā pārtikas palīdzību saņems aptuveni 98 tūkstoši vistrūcīgāko cilvēku, savukārt pamata materiālo palīdzību – aptuveni 49 tūkstoši bērnu gadā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Par savu atbalstu šā un nākamā gada aukstajā sezonā labdarības programmai “Maizes rieciens” paziņojis arī Borisa un Ināras Teterevu fonds. Šim nolūkam tiks atvēlēti 200 tūkstoši eiro. Rudens un ziemas sezonā darbosies 42 labdarības organizācijas, kas katru nedēļu sniegs siltu maltīti aptuveni 4200 trūcīgām un 300 mazaizsargātām personām, izdalot gandrīz 400 tūkstošus porciju visos Latvijas novados.

Pagājušās sezonas aukstajos mēnešos ar Borisa un Ināras Teterevu fonda līdzfinansējumu 52 labdarības organizācijas visā Latvijā izsniedza teju 500 tūkstošus siltas maltītes porciju ap 6410 trūcīgām un mazaizsargātām personām nedēļā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.