Foto – Timurs Subhankulovs

Šobrīd krāju pieredzi 9

Pēc vairāku gadu skatuves pieredzes cītīgas uzkrāšanas, esot Jāņa Stībeļa fona vokāla dziedātājas statusā, Aminata arvien redzamāk piesaka sevi kā talantīga soliste. Viņas spējas spoži atklāja „Jaunā talantu fabrika” (2013), kas jaunajai dziedātājai nesa uzvaru. „Jānis bija tas cilvēks, kas parādīja, ka ir visādi interesanti žanri – „neosoul”, „soul”, stilīgs un gaumīgs „r&b” – mūzika, no kuras var mācīties. Galvenais, Jānis man iemācīja tādu lietu kā „grūvs”. Tā ir sajūta, kad tu jūti ritmu, dzīvo mūzikā. Bija liels prieks, kad Jānis atnāca mani atbalstīt šovā un nodziedājām kopā duetu.”

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Lasīt citas ziņas

Būt solistei uz populārās mūzikas skatuves gan Latvijā, gan aiz mūsu zemes robežām – Aminatas mērķis ir nosprausts stingri. „Šobrīd krāju pieredzi, lai beigās iznāktu tas produkts – gan mana personība, gan manas dziesmas. Ir jāsakrāj savs enerģijas kodols, kas veidojas tikai līdz ar pieredzi. Tāpēc ir svarīgi konkursi, tie māca izturēt kritiku. Tā tu vari atrast sevi, uzzināt, kas esi tu pati un ko vari vēstīt cilvēkiem no skatuves. Kritikā ieklausos, taču vienmēr jāsaglabā skaidrs prāts un savs viedoklis. Man tāds ir.”

Pašlaik jaunā dziedātāja mērķtiecīgi turpina skolot dziedāšanas prasmi pie operas solistes Airas Rūrānes, tomēr viņas pamatizglītības izvēle ir praktiskākā – jau trešo gadu līdztekus dziedāšanai Aminata studē starptautiskās ekonomiskās attiecības Latvijas Universitātē. Noderēšot gan sabiedriskās attiecības, gan komunikāciju zinības un reklāmas jomas izpratne. „Varbūt pēc dziedātājas karjeras gribēšu izveidot savu studiju vai citādi attīstīties, un ekonomikas zināšanas noderēs.”

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.