Foto – Anda Krauze

Mango jogurta kūka – vasarīgi krāšņa un apetīti rosinoša 0

Iesaka šefpavārs Kristaps Sīlis.

Sastāvdaļas – mango, avenes, milti, salds krējums, cukurs, grieķu jogurts, vaniļa, olas.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 5 vārdu īpašniekus, kuri kā magnēti pievelk pretējā dzimuma pārstāvjus 27
Lasīt citas ziņas

Kūkas pamatnei sakuļ trīs olas baltumus (+ šķipsna sāls, 4 ēdamkarotes cukura, ēdamkarote miltu, ¼ ēdamkarotes cepamā pulvera). Paplātē uz pergamenta cep 13 minūtes 180 grādos.

Krēmam – saputo 300 g saldā krējuma ar 50 g cukura saldās putās. 350 g mango mīkstuma sablenderē (200 g cukura un sajauc ar 350 g grieķu jogurta). Iemērc 10 g želatīnu aukstā ūdenī. Katlā ielej 50 g ūdens, uzsilda līdz 60 grādiem, izkausē tajā želatīnu. Tad to nedaudz atdzesē un iejauc jogurta masā. Iecilā saldo krējumu un liek uz pamatnes. Tur ledusskapī vismaz trīs stundas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mango sorbetam – 500 g sablenderē mango mīkstumus (+ divu vaniļas pākstu sēklas). Uzvāra sīrupu no 200 g cukura un 200 g ūdens, pievieno mango. Visu liek saldējuma aparātā.

Aveņu musam – 500 g aveņu sablenderē un izspiež caur sietu. 150 g saldā krējuma saputo un pielej 50 g portvīna. Divas olas un vienas olas dzeltenumu liek karstā ūdens peldē, pievieno 100 g cukura un puto, līdz apjoms pieaug divas reizes. Noņem no uguns un puto, līdz atdziest. Ogu mērcē iecilā putotās olas un saldo krējumu. 5 g želatīna uzbriedina aukstā ūdenī un izkausē 30 g karstā ūdenī, pievieno musam. To liek formā ledusskapī uz vismaz trīs stundām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.