Foto no Ingas Eglītes personiskā arhīva

Medus kūka. Recepti piedāvā prasmīgā kūku cepēja Inga Eglīte 0

Sastāvdaļas
• 2 paciņas sviesta (katra 180 g)
• 0,35 l medus
• 4 glāzes cukura
• 4 tējkarotes sodas
• 12 olas
• 2 ēdamkarotes cukura
• 8 glāzes kviešu miltu
• 6 skābā krējuma trauciņi (katrs 380 g)
• 200 g cukura

Reklāma
Reklāma
Šī prece pazudīs no “Rimi” plauktiem! Tirdzniecības tīkls ievieš jaunu biznesa stratēģiju – kas vēl tiks izņemts no sortimenta?
Mājas
7 priekšmeti, ko saskaņā ar fen šui nevajadzētu turēt guļamistabā – tie var ietekmēt emocionālo labsajūtu
Pekina plāno pārņemt Putina impēriju? Eksperts atklāj, kāpēc diktators šoreiz ir patiesi nobijies
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Lai pagatavotu biskvītu, vispirms sviestam un medum pievieno cukuru, sodu un katliņā uz lēnas uguns izkausē (tas jādara uzmanīgi, jo soda var visu raut pāri katla malām). Olām pieber 2 ēdamkarotes cukura un ar mikseri saputo. Kad medus un sviesta masa padzisusi, pievieno pusi saputoto olu un iemaisa 4 glāzes miltu. Tad liek klāt atlikušās saputotās olas un vēl 4 glāzes miltu. No šāda masas daudzuma sanāk sešas biskvīta kārtas (Inga kūkai izmanto četras). Cep cepeškrāsnī +180 °C 10–15 minūtes.

Skābo krējumu saputo ar cukuru. Jāmaisa ļoti lēnām, jo, strauji maisot, izdalās sūkalas.

CITI ŠOBRĪD LASA

Būvē kūku – viena biskvīta kārta, ar cukuru saputots skābais krējums, nākamā biskvīta kārta, krējums, nobeigumā biskvīta kārta. Visu noziež ar krējuma masu un uzbārsta sablendētas biskvīta drumstalas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.