Foto – Uldis Muzikants

Pirmajā vietā − lauku tortes 2

Vislabāk “Ošu” saimniecei patīk gatavot tradicionālās lauku tortes. Pašas bērni parasti pieprasot biezpiena kūku, bet klienti pasūtot ne tikai tās abas, bet arī medus tortes. Par lielu priekšrocību Inese uzskata to, ka saimniecībā ir gotiņas un vistas, līdz ar to vienmēr svaigi un kvalitatīvi piena produkti un olas, kas ir galvenais priekšnoteikums, lai tortes būtu skaistas, dzeltenas un garšīgas. No pirktajām olām gatavotās vienmēr iznāk bālākas un nav tik aromātiskas.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Lasīt citas ziņas

Mājas tortes saimniece gatavo no trim biskvīta plāksnēm. Mīklai parasti rēķina vienu deserta karoti kviešu miltu un tikpat daudz cukura vienai olai. Baltumu un dzeltenumu puto atsevišķi. Tad gatavo pildījumu – vārīto krēmu, ko Inese iesaukusi par putru. Tā pamatā ir olu, piena un cukura maisījums, ko sakuļ kopā ar sviestu. Kādreiz pamēģināts arī margarīns, bet tortēm, kam izmantots kvalitatīvs sviests, ir pavisam cita garša, taču ar tā daudzumu nedrīkst pārspīlēt. Pildījumam cepēja bieži izmanto arī iebiezināto vai vārīto iebiezināto pienu. Lauku tortēs vienmēr liek arī kādu pašas gatavoto ievārījumu no dārza vai meža ogām. Pavasarī un vasaras sākumā cilvēki visbiežāk pasūta tortes ar rabarberu ievārījumu. Vārītā krēma vai ievārījuma vietā var likt biezpiena masu ar avenēm vai zemenēm.

Ogas ziemai Inese parasti saldē, jo tad tās ir garšīgākas un aromātiskākas. Zemenes pirms saldēšanas viegli sablendē ar nelielu daudzumu cukura.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.