Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Artis Drēziņš

Skolotājiem emocionāls šoks 11


Toties bērnu “izraušana” stundu laikā no Rubeņu pamatskolas un nogādāšana krīzes centrā bijis pēdējā laika satraucošākais notikums skolotāju kolektīvā. Skolotāji stāsta, ka katrs no skolas 55 bērniem ir kā savējais, tāpēc tā vienkārši atbraukt un kādu paņemt…

Reklāma
Reklāma
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis”
Veselam
Ēdieni, no kuriem labāk izvairīties pirms publiskiem pasākumiem… Tie pastiprināti veido gāzes vēderā 8
Vai esi pārliecināts, ka tavā noīrētajā miteklītī nav slēptās kameras? Lūk, kā pārbaudīt!
Lasīt citas ziņas

“Šie trīs bērni bija stundās, kad uzzinājām, ka pie mums brauc bāriņtiesas un sociālā dienesta darbinieki vest viņus projām. Tas bija vēl pirms pusdienlaika, bet ātri saklājām ēdnīcā galdu, paēdinājām un sākām gaidīt. Tas nevienu no mums neatstāja vienaldzīgu, bet varam tikai iedomāties, kā jutās bērni,” stāsta skolotāja Ilona Kantāne.

“Mums jau neviens neko neteica. Zinājām, ka māte sasista. Domājām: kāpēc tad māti ar bērniem ved projām, nevis varmāku vīrieti?” jautā skolotāja Elga Kukle.

CITI ŠOBRĪD LASA

Izrādās, ģimene uz vecu koka māju Červonkā, ko kopā ar zemi nopirkusi kāda firma, pārvākusies pirms trijiem gadiem. Gribējuši tur deklarēties, bet firma tam nav piekritusi. Pēc gada mājai atslēgta elektrība, jo nebija maksāts. Vija mobilo telefonu gājusi lādēt pie zemnieku ģimenes, kas dzīvojusi netālu. Sieviete mīlējusi iedzert, reizēm kaut kur aizbraukusi. Strādājusi gadījuma darbus. Tēvs iztiku pelnījis meža darbos, reizi nedēļā kārtīgi piedzēries un tad pret ģimeni bijis agresīvs. Bērni gan par saviem vecākiem skolā neko sliktu neesot teikuši.

Skolas direktore Ināra Kantāne stāsta, ka šīs ģimenes dēļ speciāli mainīts skolas autobusa maršruts, jo Červonkā citu bērnu neesot. Tēvs sekojis, kā bērni tiek mājās. Nereti viņiem bijis jāizlaiž pulciņu nodarbības, lai tikai varētu tikt mājās, kas no skolas ir astoņu kilometru attālumā. Tā ka teikt, ka tēvam bērni nerūpējuši, nevarot. Bērni apkārt neklīduši.

Taču skolotāji uzskata, ka vecāki par saviem bērniem normāli parūpēties nav spējuši: ne tīrības, ne arī pārtikas ziņā. Māte izvārījusi zupu un pirmās dienas vakarā no bērniem to noslēpusi, lai pietiktu arī nākamās divas dienas…

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.