Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls
Foto – Artis Drēziņš

Paradoksāli, bet bērni ar katru gadu kļuvuši arvien sakoptāki, pieaugusi viņu pašapziņa. Tas gan ir arī skolotāju nopelns. Kā ar knīpstangām man no viņiem jāizvelk, ka pirmajā gadā skolotāji no savām necilajām algām sametuši, lai šie trīs bērni varētu par brīvu skolā ēst, jo kā nedeklarētiem viņiem brīvpusdienas nav pienākušās. Otrajā un trešajā gadā brīvpusdienu jautājums tomēr atrisināts. Tāpat skolotāji pirkuši kādas iztrūkstošas skolas un citas lietas. Un šie trīs bērni neesot vienīgie, kam skolotāji ik pa laikam palīdzējuši un palīdz joprojām. 11

“Bērni ir labi, pat ļoti labi, zinot, no kādas ģimenes nāk. Mācījās normāli, darbojās izglītojošo nodarbību biedrībā “Ūdenszīmes”, nesmēķēja, nelietoja apreibinošas vielas,” teic skolotāja Anita Vērdiņa.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
VIDEO. Ovācijas un neviltota sajūsma! Dons iekļūst Eirovīzijas finālā 7
Lasīt citas ziņas

“Kad piezvanīja Viesītes novada bāriņtiesas priekšsēdētāja Sandra Grigorjeva, kuras pārraudzībā tagad ir šie bērni, un teica, ka viņi ir labi audzināti, ka viņi sakot labus vārdus par skolotājiem un skolu, tas mūsos uzjundīja lielas emocijas. Dažai no mums pat asaras nobira, jo mēs jūtamies kā liela ģimene, kurai dažus tās locekļus tomēr neizdevās nosargāt,” neslēpj Ilona Kantāne.

“24. martā mēs jau sākām domāt, ka vajag atrast, kur māti ar bērniem izmitināt, kādas kuram ir iespējas. Malači viesītnieki, kas tik ātri reaģēja, bet ir jautājums: kāpēc pie mums māti ar bērniem nekur nevarēja izmitināt, jo ir informācija, ka viņa jau divus gadus gribējusi no tā vīrieša dzīvot atsevišķi?” jautā Elga Kukle.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Mums vajag krīzes dzīvokli tepat pagastā, kur uz pāris naktīm kādam palikt, līdz situācijas atrisinās, cilvēki nomierinās. Neviens nevar noliegt, ka pagastā ir problēmģimenes, mums pašiem, skolotājiem, dažreiz visādi iet,” atklāta ir skolotāja Albīna Pavloviča.

Savukārt skolas direktore Ināra Kantāne negrasās noliegt, ka cīņai par bērniem nav tikai patiesas emocionālās rūpes par viņu labklājību un labsajūtu, bet ir arī pragmatiska nots – cīņa par skolas pastāvēšanu. Vēl pirms septiņiem gadiem Rubeņu pamatskolā bija 108 skolēni, tagad – 55… Direktore lēš, ka piecus gadus skolu vēl noturēšot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.