Mīksta un sulīga šokolādes banānmaize – recepte, kas neatstāj vienaldzīgu 0
Šī šokolādes banānmaizes recepte ir lielisks veids, kā gardi izmantot pārgatavojušos banānus, vienkārši, ātri un neticami garšīgi.
Gatavojam kopā ar Airitu!
Sastāvdaļas:
3 vidēja izmēra banāni;
110g sviests;
100g baltais cukurs;
100g brūnais cukurs;
1 ola;
1 ēdamk. vaniļas pasta;
180g milti;
1 tējk. soda;
1/3 tējk. sāls;
100 g šokolādes gabaliņi vai rieksti.
Pagatavošana:
- Bļodā liek sastampātus banānus, pievieno izkausētu sviestu, brūno un balto cukuru, olu un vaniļas pastu. Visu kārtīgi samaisa.
- Iemaisa miltus, sodu un šķipsnu sāls. Maisa līdz masa kļūst viendabīga.
- Iemaisa šokolādes gabaliņus vai riekstus – var arī abus.
- Mīklu lej alumīnija vai citas formas keksa veidnē (iepriekš ieziestā, ja nav cepampapīrs), izlīdzina virsmu un cep 180°C temperatūrā apmēram 60 minūtes.
Padoms: pirms banānmaizes sagriešanas ļaut tai atdzist, lai labi garšo!