Mīksta un sulīga šokolādes banānmaize – recepte, kas neatstāj vienaldzīgu 0

Šī šokolādes banānmaizes recepte ir lielisks veids, kā gardi izmantot pārgatavojušos banānus, vienkārši, ātri un neticami garšīgi.

Reklāma
Reklāma

Gatavojam kopā ar Airitu!

“Es vairs nevaru turpināt…” Darbību beidz iemīļots latviešu zīmols 5
Plāno iegādāties lietotu auto? 13 automašīnas, kuras var iegādāties pat ar lielu nobraukumu 54
RAKSTA REDAKTORS
“Latvijas pasts” pārrakstījies vai tiešām maksās tik maz? Sieviete parāda “pērli”, ko atradusi darba sludinājumos
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas:
3 vidēja izmēra banāni;
110g sviests;
100g baltais cukurs;
100g brūnais cukurs;
1 ola;
1 ēdamk. vaniļas pasta;
180g milti;
1 tējk. soda;
1/3 tējk. sāls;
100 g šokolādes gabaliņi vai rieksti.

Pagatavošana:

  1. Bļodā liek sastampātus banānus, pievieno izkausētu sviestu, brūno un balto cukuru, olu un vaniļas pastu. Visu kārtīgi samaisa.
  2. Iemaisa miltus, sodu un šķipsnu sāls. Maisa līdz masa kļūst viendabīga.
  3. Iemaisa šokolādes gabaliņus vai riekstus – var arī abus.
  4. Mīklu lej alumīnija vai citas formas keksa veidnē (iepriekš ieziestā, ja nav cepampapīrs), izlīdzina virsmu un cep 180°C temperatūrā apmēram 60 minūtes.
CITI ŠOBRĪD LASA

Padoms: pirms banānmaizes sagriešanas ļaut tai atdzist, lai labi garšo!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.