Maigas un krēmīgas: pistāciju smalkmazitītes, kas ir bīstami garšīgas 1

Mēs visi esam ēduši kanēļa smalkmaizītes, bet šīs pistāciju un vaniļas krēma smalkmaizītes jūs aiznesīs uz citu planētu! Tik garšīgi!

Reklāma
Reklāma

Taisām kopā ar Airitu!

Sastāvdaļas:

“Maisam gals vaļā!” Spānijas kailgliemeži Latvijā rada hibrīdbriesmoņus, kas izēd visu dzīvo
“Laikam labāk šoreiz neizmantot paldies karti!” Sieviete “Maxima” veikalā iepleš acis – kas tā par cenu?
Šie priekšmeti var būt nāvējoši: 18 bīstamākās lietas jūsu mājās, kas apdraud jūsu drošību
Lasīt citas ziņas

1. Smalkmaizītēm:
180 ml piena
7 gr rauga
350 gr miltu
50 gr cukura
1 ola
600 gr sviesta
pistāciju krēms
brūnais cukurs
kanēlis
pistācijas
saldais krējums

2. Glazūrai:

60 gr sviesta
120 gr krēmsiera
100 gr pūdercukura
1 ēdamkarote pistāciju krēma
1 tējkarote vaniļas cukura

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

1. Siltu pienu sajauc ar raugu. 10 minūtes ļauj aktivizēties.

2. Citā traukā liek miltus, cukuru, sāli, olu, izkausētu svietu un aktivizētā rauga masu.

3. Visu samaisa līdz masa atgādina mīklu.

4. Mīklu mīca apmēram 3 minūtes.

5. Gatavo mīklu liek ieeļotā bļodā. Atstāj uz stundu siltā vietā.

6. Kad mīkla uzbriedusi, izrullē lielā kvadrātā. Klāj virsū pistāciju krēmu, tad brūno cukuru, kas sajaukts ar nedaudz kanēli, beigās sasmalcinātas pistācijas. Uzmanīgi visu sarullē. Tad sagriež 3-4 cm biezos gabaliņos.

7. Liek uz cepampannas un ļauj vēl stundu uzbriest.

8. Pirms cepšanas uzlej nedaudz saldo krējumu.

9. Cep 25 minūtes 180 grādos.

10. Tikmēr pagatavo glazūru – istabas temperatūrā stāvējušu sviestu, krēmsieru, pūdercukuru, pistāciju krēmu un vaniļas cukuru sajauc bļodā. Sanāk maigi zaļa pistāciju galzūra.

11. Kad smalkmaizītes nedaudz atdzisušas, krēmu uzklāj virsū, var dekorēt vēl ar nedaudz pistāciju krēmu un riekstiem.

Dievīgas smalkmaizītes!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.