Valmierieši Ance un Valters Šverni radījuši produktu, no kā var gatavot zelta pienu – aromātisku dziru ar astoņām garšvielām.
Valmierieši Ance un Valters Šverni radījuši produktu, no kā var gatavot zelta pienu – aromātisku dziru ar astoņām garšvielām.
Foto – Ilze Pētersone

Labās garšvielas – kur tās nopirkt 1

Nezinātājs var padomāt, ka projektiņš vienkāršāks par vienkāršu – sapērcies lielveikalā garšvielas, uzjauc pareizajā attiecībā, jo literatūras ar ājurvēdas receptēm grāmatu veikalos pilni plaukti, safasē un pārējais – tirgotāja prasmju un veiklības jautājums. Nekā nebija.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kurus visbiežāk ieskauj kupls bērnu pulciņš 3
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 15
Kokteilis
7 pārsteidzošas lietas, ko par jums atklāj apģērba krāsa
Lasīt citas ziņas

Kad Valters sāka gatavot zelta pienu paša vajadzībai, atklājās, ka mūsu lielveikalos un vairumtirgotavās ir grūti vai pat neiespējami atrast nepieciešamās garšvielas labā kvalitātē. Maisījumam vajadzīgs zaļais kardamons bez sēklu apvalka, īsts Ceilonas kanēlis, pareizās šķirnes Kajennas pipari un vēl piecas sastāvdaļas no augstā plaukta. Kā pārliecinājies Valters, pat vienas šķirnes garšvielas garša var atšķirties milzīgā amplitūdā, piemēram, Kajennas pipari – pie viena tirgotāja tie var būt pietiekami asi, tomēr negaršīgi, otram – arī vajadzīgajā asumā, vienlaikus saldi un ar pareizo “piesitienu”.

“To uzzināt var, vienīgi garšojot, taču lielākoties tirgotavās, lai pārliecinātos, vai produkts būs derīgs, tas vispirms jānopērk,” piebilst Šverni. Bet labas garšvielas izsenis bijusi dārga prece un lieki degustēšanas ieguldījumi neliela apjoma biznesam nav prāta darbs. Pēc rūpīgiem meklējumiem daļu garšvielu uzgājuši “SpiceHouse”, kur, starp citu, ļaujot tās pagaršot, bet lielākais apjoms ceļo no kāda ārzemju tirgotāja, kuru ieteicis Valtera jogas skolotājs. “Kad interneta lapā izpētījām, ka uzņēmums piegādā savu preci arī Mišelina zvaigžņu restorāniem, vairs nebija nekādu šaubu, ka tā ir pasaules klase un arī mūsu trumpis,” nosaka Ance.

CITI ŠOBRĪD LASA

Smalkās virces sapakot caur interneta vietni “eBay” iegādātās dārzeņu olbaltuma kapsulās arī esot diezgan piņķerīgs darbiņš – uz neliela galdiņa novietotā ierīce palīdz apmēram 45 minūšu laikā piepildīt ap simts kapsuliņas.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.