Valmierieši Ance un Valters Šverni radījuši produktu, no kā var gatavot zelta pienu – aromātisku dziru ar astoņām garšvielām.
Valmierieši Ance un Valters Šverni radījuši produktu, no kā var gatavot zelta pienu – aromātisku dziru ar astoņām garšvielām.
Foto – Ilze Pētersone

Mazās kapsuliņas – bumba ar laika degli 1

Tirgus konsultantu Šverniem nevajadzējis, jo paši gana gudri un pēc vārda arī kabatā nav jāmeklē. Turklāt viņu kapsulingam bija savs stāsts par vērtīgajām sastāvdaļām, kuru pozitīvā iedarbība uz cilvēka labsajūtu un veselību pārbaudīta kopš senseniem laikiem. Metušies Latvijas mazo tirdziņu karuselī, stāstījuši un rādījuši, kā gatavo zelta pienu, izrunājuši sausu muti par tā brīnumaino spēku, līdz sapratuši, ka šāda komunikācija kavē tirgošanos. Īsi un saprotami – tik vienkāršs ir tirgus princips.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Prezidenta izbrauciens ar riteni pārvērties Daugavā ieslīdējušas jaunietes glābšanas misijā
Kokteilis
FOTO. 5 latviešu slavenības, kuras varētu ieņemt Latvijas prezidenta amatu, ja izvēle būtu mākslīgā intelekta ziņā 72
Lasīt citas ziņas

“Tagad sakām – laba manta vai brīnumu dzira, reiz attīstījām stāstu, ka tas ir dzīvības dzēriens, kuru atnesis viedais indietis un tas mums jāpārdod,” smiedami stāsta abi biznesmeņi. Tirgū vajagot arī taisīt teātri – tā esot interesantāk gan pircējiem, gan pašiem un nav jau melots – ne par preces labumu, ne tās izcelšanos. Taču, ja atklāti, tirdziņi vienā brīdī varot nokaut jebkuru entuziasmu. “Miestos mums vispār nav ko darīt, ja netirgojam stādus, trenuškas vai krokšus,” strupi noskalda Valters.

Garšvielu kapsuliņas pamazām ieņem mazos ekoveikaliņus viņu dzimtajā Valmierā, kā arī Jelgavā, Kuldīgā, Madonā, Cēsīs, tās top pieprasītas arī kafejnīcās. “Jau šobrīd mums nav jālaužas durvīs, uzņēmēji mūs paši atrod caur feisbuku, aicina uz pasākumiem, kur mēs tirgojam kapsulas, gatavojam dzērienu un cilvēki, piemēram, pusnaktī bauda pienu ar garšvielām, nevis melnu kafiju,” mazā biznesa saulaināko pusi izklāsta Ance. Aizvien biežāk viņiem nākas aizčāpot uz kādu pasta nodaļu, lai nosūtītu garšvielu maisījuma paciņas klientiem, kuri to pasūtinājuši viņu mājas lapā. Valtera sagatavotā forma sola, ka viņu gatavotais garš­vielu maisījums var aizceļot uz ikvienu pasaules valsti. Ar savu produktu gribot iziet arī ārpus Latvijas, esot pasūtījumi noformēt iesaiņojumu arī angļu valodā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Valters kopš pirmās dienas Ancei apgalvojis, ka kapsulings ir bumba ar laika degli. Sprādziens vēl nav noticis, taču arī mājās sēdēšanai vismaz šā gada nogalē Šverniem nav laika. “Kā būs tālāk, mēs nezinām,” abi bezrūpīgi attrauc, taču skaidrs esot viens, ka ar garš­vielām pildītās kapsuliņas kļuvušas par viņu “kopādarīšanas mūža projektu”. Un kā ar ģimenes laimi? Ance nopūšas un saka: “Reizēm kapsulinga sanāk par daudz, taču vienalga – esmu nenormāli priecīga, ka mums tas ir, jo dzīve kļuvusi interesantāka, tieši iepazīstot gan tās melno, gan balto pusi. Tā jau saka – ja gribi redzēt īstenību, aizej uz tirgu.”

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.