Smēķēšana un saules iedarbība paātrinās nosirmošanu 1


Taisnība. UV gaisma un ķimikālijas var kaitēt epidermas melanocīta cilmšūnām, kas atbild par matu krāsu. Tādēļ labāk saki nē cigaretēm un centies pasargāt matu saknes no stipras saules gaismas.

Reklāma
Reklāma
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 116
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Pārāk liels stresa daudzums var likt tev ātrāk nosirmot
Pilnīgi iespējams. Melanocīta cilmšūnu skaits, kas iekrāso matus, samazinās stresojot, tādēļ cilvēks, kas jau sācis nosirmot, var turpināt to darīt vēl ātrākos tempos. Kad jūties pārlieku emocionāla, lēnām un dziļi ieelpo un izelpo, tas palīdz samazināt stresa ķimikāliju daudzumu.

Matu krāsošana liek matiem ātrāk kļūt sirmiem
Nepareizi. Tās ir tīrākās muļķības, jo matu krāsai nav ne mazākā sakara ar sirmiem matiem. Protams, jāņem vērā, ka ekstrēma matu krāsošana var ietekmēt matu veselību. Vismaz vienu reizi nedēļā izmanto matus barojošu masku, kas tos padarīs veselīgākus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja tev ir pāris sirmi mati jaunībā, tad tu noveco ātrāk kā tavi vienaudži
Nepareizi. Ja esi viens no daudzajiem cilvēkiem, kas sirmus matus uz savas galvas ievēro jau pirms 30. dzimšanas dienas, nav pamata uztraukumam, jo tam nav nekāda sakara ar novecošanu un ģenētiku. Par to nav vērts pārdzīvot, citādi iegūsi vēl vairāk sirmu matu.

Avots: womenshealthmag.com

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.