Modris Škutāns
Modris Škutāns
Foto no Facebook.com

Pietrūka 2000 eiro 13


Tuvinieki lūdza tiem cilvēkiem, kam Modris nebija vienaldzīgs, palīdzēt ar ziedojumiem, jo Modra pārvešanai, lai 5. septembrī viņu varētu guldīt zemes klēpī dzimtajā Carnikavā, pietrūka 2000 eiro. Iespējams, ka sabiedrības palīdzība nemaz nebūtu vajadzīga, ja vien vienlaikus nesakristu divi notikumi: priecīgais – kāzas un bēdīgais – bēres.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

“Mirstīgo atlieku pārvešana jau nav problēma, bet tā sagadījās, ka biju nonākusi īslaicīgās materiālās grūtībās. Šis pakalpojums nav lēts – tas maksā no 3500 līdz 5000 eiro un ne katram ir pa kabatai, ja gadās tāda traģēdija kā mums ar Modri,” saka Elita un pastāsta, ka otrdien speciālais transports ar cinka zārku izbrauks no Latvijas uz Angliju, lai atvestu dēlu mājās. Mājupceļš esot ievilcies, jo Anglijā papīri tiekot kārtoti ļoti lēnu.

Modris Anglijā dzīvojis jau septiņus gadus un tieši pēdējos mēnešos atradis labi apmaksātu darbu noliktavā. Licies, ka dzīve pamazām sakārtojas, taču tam svītru esot pārvilcis darba devēju paziņojums, ka darba pēc trim nedēļām vairs nebūšot, jo vairs netiekot piegādātas pieprasītās preces. “Brālis pēdējās divas nedēļas bija ļoti nerunīgs, bet neko daudz nestāstīja, tikai atsūtīja īsziņu, ka viss esot kārtībā, vien netiekot ar sevi galā,” stāsta māsa.

CITI ŠOBRĪD LASA
“Viņš jau man tāds rūpju bērns vienmēr bijis, sagājās ar draugiem, kas vilka uz leju, bet ar tiem, kas mudināja uz labām lietām, bija kopā īslaicīgi,” atklāj Elita un ar skumjām atzīst, ka, noskatoties filmas “Modris” fragmentus, visu filmu nemaz negribējusi redzēt, jo tās varonis esot tālu no viņas dēla. “Vaicāju Modrim, kāpēc viņš režisoram tā stāstījis par savu dzīvi? Visu mūžu esmu dēlu sargājusi no policijas, palīdzējusi, cik vien varēju, tāpēc, ieraugot tos fragmentus, pārņēma tāda kā aizvainojuma sajūta, ka patiesība tur ir tikai kādi desmit procenti. Modris gan filmu uztvēra bez pārdzīvojumiem, mierināja mani, ka tas taču nav dokumentāls kino, bet gan mākslas darbs, kur autori daudz ko pavērš citādi,” atceras Elita. (No filmas “Modris” anotācijas: “Modris nav ne labāks, ne sliktāks par saviem vienaudžiem. Māte viņu audzina viena un attiecības ir sliktas. Nedienas kā sniega bumba no kalna sāk velties brīdī, kad Modris, lai izvilktu laimestu no automāta, lombardā nopārdod mātes elektrisko sildītāju. Ilgi briedušais konflikts ar māti eksplodē un pāraudzināšanas nolūkos viņa nodod dēlu policijai. Tiesa piespriež divus gadus nosacīti un tā sākas jaunieša piedzīvojumi ar Latvijas tiesu sistēmu.”)
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.