Multikatlā ceptas kotletītes bērniem 5

Autors: “LA.LV”

Sastāvdaļas – 1 vistas fileja + tikpat daudz teļa gaļas, neliels burkāns (vai pusīte neliela burkāna un nedaudz kāposta), pusīte sīpola, 2–3 ēdamkarotes biezpiena, 2 ēdamkarotes saldā krējuma vai izkausēta sviesta, sāls un pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

“Zaļais kurss jau tepat pie sliekšņa,” plāno aizliegt malkas, brikešu un granulu apkuri 69
RAKSTA REDAKTORS
“Šis nav pirmais signāls, ka mūsu valstī kaut kas nav kārtībā” – Horens Stalbe atklāti par sajūtām pēc piedzīvotā uzbrukuma benzīntankā 80
Māte ar šausmām atklāj, ka jaundzimušais bērns, par kuru viņa rūpējās slimnīcā, nav viņas bērns 19
Lasīt citas ziņas

Šīm kotletītēm tiek izmantota jaukta gaļa – vistas fileja un teļa gaļa, bet var gatavot tikai no vistas gaļas. Tāpat daļu burkāna var aizstāt ar kāpostu, būs sulīgāk. Var arī pēc vēlmēm pievienot pienā mērcētu maizi, bet tas ir gaumes jautājums.

Blenderī sasmalcina fileju un teļa gaļu. Ar rīvi sarīvē burkānu, sīpolu, pievieno blenderētajai gaļai un vēlreiz visu sablenderē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un visu samaisa. Veido nelielas kotletītes.

Multivārāmajā katlā ielej olīveļļu, uzsilda katlu 4–5 minūtes.

Liek iekšā kotletes, aiztaisa multikatlu ciet.

Pēc 7 minūtēm kotletes apgriež uz otru pusi un vēl cep 7–10 minūtes. Gatavs!

Ja vēlas, var beigās pievienot pusglāzi saldā krējuma vai 3–4 ēdamkarotes skābā krējuma + 1 tējkaroti miltu + nedaudz sāls un uzkarsēt kotletes šajā mērcītē.

Protams, šīs kotletes var cept arī parastajā pannā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.