Multikatlā ceptas kotletītes bērniem 5

Autors: “LA.LV”

Sastāvdaļas – 1 vistas fileja + tikpat daudz teļa gaļas, neliels burkāns (vai pusīte neliela burkāna un nedaudz kāposta), pusīte sīpola, 2–3 ēdamkarotes biezpiena, 2 ēdamkarotes saldā krējuma vai izkausēta sviesta, sāls un pipari.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Auns – Minhene, Lauva – Parīze: kuru Eiropas pilsētu vajadzētu apmeklēt tavai zodiaka zīmei 12
Kokteilis
VIDEO. “Nākamais apkaunojums aiz Galkina!” Laima Vaikule koncertā dzied ukraiņu valodā, kas nokaitinājis krievvalodīgos
VIDEO. Kaut kas neredzēts! Uz Gaujas tilta pie Cēsīm “atgriezusies ziema” – grūti pat pabraukt 16
Lasīt citas ziņas

Šīm kotletītēm tiek izmantota jaukta gaļa – vistas fileja un teļa gaļa, bet var gatavot tikai no vistas gaļas. Tāpat daļu burkāna var aizstāt ar kāpostu, būs sulīgāk. Var arī pēc vēlmēm pievienot pienā mērcētu maizi, bet tas ir gaumes jautājums.

Blenderī sasmalcina fileju un teļa gaļu. Ar rīvi sarīvē burkānu, sīpolu, pievieno blenderētajai gaļai un vēlreiz visu sablenderē.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pievieno sāli, piparus, saldo krējumu un visu samaisa. Veido nelielas kotletītes.

Multivārāmajā katlā ielej olīveļļu, uzsilda katlu 4–5 minūtes.

Liek iekšā kotletes, aiztaisa multikatlu ciet.

Pēc 7 minūtēm kotletes apgriež uz otru pusi un vēl cep 7–10 minūtes. Gatavs!

Ja vēlas, var beigās pievienot pusglāzi saldā krējuma vai 3–4 ēdamkarotes skābā krējuma + 1 tējkaroti miltu + nedaudz sāls un uzkarsēt kotletes šajā mērcītē.

Protams, šīs kotletes var cept arī parastajā pannā.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.