Foto – Shutterstock

Klasiskā lazanja. Šefpavāra ieteikumi 0

Lazanja ir viens no populārākajiem itāļu virtuves ēdieniem. Būtībā tas ir kārtains pīrāgs ar pikantu siera, gaļas, dārzeņu un sēņu pildījumu. Ēdiena svarīga sastāvdaļa ir bešamela mērce, no kuras kvalitātes lielā mērā ir atkarīga kārtojuma garša.

Medvedevs, iespējams, būdams dzērumā izpļāpājas, kādā gadījumā Krievija pielietos kodolieročus 52
Jānis Slaidiņš: Krievi pastiprina savus spēkus Ļeņingradas apgabalā, lai veiktu lidojumus virs Baltijas jūras
FOTO. “Mani visu laiku dzīve ir mocījusi…” aktieris Mārtiņš Vilsons ar asarām acīs atceras par smagāko, ko piedzīvojis dzīvē 6
Lasīt citas ziņas

Parasti lazanju cep taisnstūra veidnē. Liek trīs lazanjas plākšņu un trīs pildījuma kārtas. Nobeigumā kārtojumam uzkaisa rīvētu Parmas sieru un uzlej bešamela mērci.

Makaronu plāksnes iepriekš parasti nav jāvāra, tomēr par to vajag pārliecināties uz iepakojuma. Lai plāksnes būtu mīkstas un lokanas, tās var 1–2 minūtes applaucēt karstā ūdenī, taču tās nedrīkst salipt, brīdina šefpavārs Linards Devļetšins.

CITI ŠOBRĪD LASA

Klasiskā lazanja

• 1 paciņa lazanjas plākšņu
• 150 g spinātu (svaigus vai saldētus)
• 50 g Parmas siera virskārtai

Bešamela mērcei
• 30 g sviesta
• 2 ēdamkarotes miltu
• ½ l piena
• 90 g rīvēta Parmas siera
• Sāls, pipari, rīvēts muskatrieksts pēc garšas

Gaļas mērcei
• 400 g liellopa vai liellopa un cūkas maltās gaļas
• 400 g tomātu savā sulā
• 3 burkāni
• 2 sīpoli
• 2 ķiploka daiviņas
• 1 ēdamkarote raudenes (oregano)
• Sāls, pipari pēc garšas
• Olīveļļa cepšanai

Pagatavošana.

Vispirms pagatavo maltās gaļas mērci. Sarīvē burkānus, sasmalcina ķiplokus un sīpolus. Ja konservētie tomāti ir veseli, tos sablendē. Uz pannas sakarsētā eļļā apcep gaļu, pievieno burkānus, sīpolus un ķiplokus, turpina cept, līdz tie kļūst nedaudz mīksti. Pieliek tomātus, garš­vielas un vēl nedaudz pasautē, kamēr tomātiem novārās liekais šķidrums.

Ja izmanto saldētus spinātus, tos atkausē un notecina.

Pagatavo bešamela mērci. Katliņā izkausē sviestu, pieber miltus un apcep, maisot ar koka karoti, līdz milti kļūst zeltaini brūni. Nepārtraukti maisot miltus uz pannas, pielej uzkarsētu pienu, līdz veidojas bieza krējuma konsistence (mērci nedrīkst vārīt, tikai karsēt). Tad pannu noņem no uguns un mērcei pievieno 60 g rīvēta siera, sāli, piparus un muskatriekstu, kārtīgi sajauc, lai nebūtu kunkuļu.

Veidni ieziež ar sviestu. Apakšējā kārtā ielej nedaudz bešamela mērces, tad klāj lazanjas plāksnes. Tālāk kārtām liek gaļas mērci, lazanjas plāksnes, bešamela mērci, spinātus, lazanjas plāksnes, gaļas mērci, lazanjas plāksnes un atkal bešamela mērci. Visbeidzot kārtojumam uzkaisa rīvētu sieru. Cep krāsnī +170…+200 °C temperatūrā aptuveni pusstundu. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.
Kas ar ko izcili labi sader ēdienos? Pieredzējušo saimnieču virtuves gudrības
Pirkstiņuzkodas – karbonāžu kalnu vietā
FOTO. Zemeņu audzētāja 6 zelta padomi – kā tikt pie izcilas zemeņu ražas
Bites sāk sezonu – jāiet steigšus skatīties, kas notiek dravā. Kā pavasari sagaida bites?
Medvedevs, iespējams, būdams dzērumā izpļāpājas, kādā gadījumā Krievija pielietos kodolieročus
Jānis Slaidiņš: Krievi pastiprina savus spēkus Ļeņingradas apgabalā, lai veiktu lidojumus virs Baltijas jūras
FOTO. “Mani visu laiku dzīve ir mocījusi…” aktieris Mārtiņš Vilsons ar asarām acīs atceras par smagāko, ko piedzīvojis dzīvē
Kāds sods draudēs jauniešiem par izvairīšanos no Valsts aizsardzības dienesta? Skaidro AM pārstāvis
“Ja godīgi, man negribas braukt atpakaļ uz Latviju…” TV personība Žaklīna Cinovska Ukrainā dzīvo jau gandrīz pusgadu
Lasīt citas ziņas
Reizē ar pavasari klāt arī mājas ģenerāltīrīšana. Plašs padomu klāsts veiksmīgākam darbam
Dārzniece: kokveida peonijas jāsāk kopt jau pavasarī!
Kā mājas apstākļos iztīrīt mīkstās mēbeles? Iesaka speciālisti!
Tabakas izstrādājumus aizliegs tirgot par 20 gadiem jaunākām personām; aizliegs arī aromatizētājus
Pašnodarbinātajiem tiek atcelts IIN avansa maksājums ar atpakaļejošu datumu, no 2023.gada 1.janvāra
PATA kokmateriālu veikalos notiks terases sezonas atklāšana
Avdīvka un Tarecka – svarīgākas par Bahmutu. Kas šīs ir par pilsētām?
Neaizmirsti – naktī uz svētdienu ir pāreja uz vasaras laiku. Pulksteņa rādītāji jāgriež stundu uz priekšu
VIDEO. Amata trako, viens no augstākajiem ūdens līmeņiem – VUGD devies palīgā upē iekritušam laivotājam
“Aizvestie. Neaizmirstie.” Levits par izsūtīšanām: Mums ir pienākums atklāt pasaulei Krievijas patieso seju
FOTO. Sabiedrības krējums pulcējas Dailes teātra “Kaukāziešu krīta aplis” pirmizrādē
FOTO. Stiliste Žanna Dubska “heiteru” dēļ kādu brīdi ir nolēmusi iepauzēt ar piedalīšanos TV šovos
Aizvadīta Zemes stunda! Miljoniem cilvēku pasaulē izslēdza apgaismojumu, veltot šo stundu Zemei
FOTO. Saulkrastos ūdenī nolaists pirmais šogad uzbūvētais kuģis – tas tapis pusgada laikā
VIDEO. Aleksandrs Lukašenko pie sevis ciemos uzaicinājis gubernatorus: viesi spiesti vakariņot pie galda, uz kura atrodas… suns
Darbu plānošana pēc Austrumu horoskopa no 21. līdz 26.jūnijam
Emīls, Egita un Monvīds – šīs dienas gaviļnieki. Kā vārds ietekmē tavu dzīvi?
Megana Mārkla pēc viesošanās Londonā gaužām neapmierināta ar 96 gadus vecās karalienes Elizabetes II “uzvedību”
VIDEO, FOTO. “Tu esi mans varonis!”: Holivudas aktieris Bens Stillers devies uz Ukrainu, lai satiktu tur Zelenski
Mūsējie uzvar īpašā auto rallijā Dānijā
Tukuma pusē teju par 40% varētu pieaugt siltumenerģijas apgādes pakalpojumu tarifs
Avdīvka un Tarecka – svarīgākas par Bahmutu. Kas šīs ir par pilsētām?
22:12
Vai Ukrainas spēki laiku izmanto savā labā – draudēs ar “lielo uzbrukumu”, bet patiesībā to novilcinās?
22:02