Foto-say7.info

Mutē kūstošs kafijas krēms 3

Autors: “Praktiski.lv”

Šis ir maigs, aromātisks deserts, kurš burtiski kūst mutē. Galvenais, gatavojot desertu, nesakult saldo krējumu par daudz, citādi saldais sanāks trekns. No dotā produktu daudzuma sanāk 5–7 porcijas.

Reklāma
Reklāma
“Situācija ir bezcerīga.” Gazprom nezina, ko darīt ar 60 miljardiem kubikmetru nepārdotās gāzes 7
Veselam
Kas notiek ar krūtīm, ja sieviete atsakās no krūštura valkāšanas? 15
Japāņu “Vangas” paredzējums, iespējams, piepildīsies jau 5. jūlijā. Āzijā tam gatavojas ar lielām bažām 7
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas – 250 ml kafijas (3 tējkarotes kafijas uz 250 ml ūdens), 3 olu dzeltenumi, 150 g cukura, 10 g (2 tējkarotes) želatīna, 300 ml saldā krējuma (30–35%).

Pagatavošana.

Želatīnu iemaisa 100 ml novārīta un atdzesēta ūdens un atstāj tik ilgi, cik norādīts uz iepakojuma.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mazā katliņā samaisa dzeltenumus ar cukuru. Katliņu liek lielākā katlā ūdens peldē un karsē, kamēr cukurs ir izšķīdis.

Pielej klāt sagatavoto kafiju. Turpat ūdens peldē pielej želatīnu un karsē, kamēr želatīns ir pilnībā izkusis.

Katliņu noņem no uguns un atdzesē.

Bļodā sakuļ saldo krējumu stingrās putās, pievieno atdzisušo kafijas masu. Visu kārtīgi samaisa.

Iegūto desertu pilda porciju trauciņos un liek ledusskapī uz 3–4 stundām, lai sastingst.

Labu apetīti!

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.