Foto: Ģirts Eglītis/ RīgaTV 24

Tiramisu, kas kūst mutē: ideāla recepte, kas izdosies katram! 9

Kanāla RīgaTV 24 raidījumā “La Dolce Vita ar Roberto” pie Roberto Meloni viesojās online kazino “Evolution Gaming” krupjē Kristīne Dainis. Viņa pagatavoja tiramisu – izcilas garšas īstiem kārumniekiem.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 20
Krievija konfiscē itāļiem rūpnīcas. Itālijas atbildes gājiens ir filigrāns
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 24
Lasīt citas ziņas

Lūk, kā to pagatavot, lai nekas nenoiet greizi!

Sastāvdaļas:

* 200 g cepumu Vicenzovo (jeb tā saucamie dāmu pirkstiņi)
* 500 g Mascarpone siera
* 4 olas
* 125 g cukura
* 5 Espresso kafijas krūzītes
* 100 g saldā krējuma
* Nedaudz kakao pulvera
* Moka liķieris

Pagatavošana:

CITI ŠOBRĪD LASA

Sagatavo stipru espresso kafiju un to atdzesē. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Atsevišķā traukā saputo olu baltumus, līdz iegūst stingru masu. Atsevišķi saputo olu dzeltenumus ar cukuru.
Vēl atsevišķi saputo saldo krējumu un 1,5 ēdamkarotes cukura.

Pie olu dzeltenumiem pievieno Mascarpone sieru un saputotu saldo krējumu, tad iecilā saputotos olu baltumus. Jāuzmanās, lai siera masa neveidojas par šķidru – masai jābūt ļoti bieza krējuma konsistencē.

Taisnstūrveida vai kvadrātveida formā apakšā smērē plānu kārtu sagatavotā krēma, ņem pa vienam Vicenzovo cepumus, mērcē kafijā (burtiski uz sekundi, lai cepumi pārlieku neuzsūc kafiju), liek veidnē, noklājot visu platību, virsū liek kārtīgu krēma kārtu, tad atkal kafijā mērcētus cepumus, un tad atkal krēmu. Virsū bagātīgi uzber kakao pulveri.

Liek uz 30 minūtēm saldētavā, bet ne ilgāk, tad pārvieto uz ledusskapi. Labāk garšo nākamajā dienā, kad ir labi savilcies.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.