Elmārs Seņkovs
Elmārs Seņkovs
Foto – Timurs Subhankulovs

– Esat viens no nedaudzajiem režisoriem, kam izdevies ilgu laiku noturēties augstā mākslinieciskā līmenī bez jūtamiem iekritieniem publikas un kritiķu acīs. 12


– Mēģinu no tā abstrahēties, bet, ja godīgi, man iekšēji ir ļoti nevienkārši. Ja tevi mīl, no tevis arvien sagaida labu un vēl labāku, tev savukārt negribas likt vilties, tāpēc iekšējais spiediens, pat diskomforts ir liels. Bet arī vēlos, lai tie, kuri ciena un mīl manu darbu, saprastu arī manas tiesības uz mainīšanos un cita ceļa meklējumiem, kas arvien ir riskanti. Tomēr neviens taču arī negrib redzēt komforta zonā ieslīgušu un sevi atražojošu režisoru. Kam interesanti skatīties iztukšotus režisorus? Tāpēc režisoriem jābūt adekvāti kritiskiem pret sevi, arī kritiķiem adekvāti kritiskiem, nevienu personiski neaizskarot un runājot tikai par darbu. Pabalstīt, kad vajag, un, ja bārt – tad par lietu.

Reklāma
Reklāma
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 68
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
Krievijas drošības iestādēm “mati stāvus”. No kara atgriežas atbrīvotie cietumnieki – tos nevar savaldīt
Lasīt citas ziņas

– Mazliet vairāk nekā pēc mēneša žūrija nāks klajā ar kārtējo “Spēlmaņu nakts” nomināciju sarakstu. Kam jūs dotu balvu?

– Jāņa Baloža un Valtera Sīļa “Veiksmes stāstam” Nacionālajā teātrī – gudrs darbs politiski un cilvēciski. Par šo izrādi es būtu gatavs plēsties un cīnīties. Ļoti vērtīga ir Māras Ķimeles iestudētā Ibsena “Nora” Jaunajā Rīgas teātrī. Skatīties šīs režijas meistares izrādes ir kā nesteidzīgi baudīt labu vīnu. Uz skatuves nekā novatoriska vai šokējoša, bet tik viedi un tik vērtīgi.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Kas būs lielākais pārbaudījums jums pašam nākamajā sezonā?

– Par mūsdienu Strindbergu dēvētā zviedru autora Larsa Norensa lugas “Dēmoni” – stāsta par hroniskā mīlestības trūkumā sirgstošu divu pāru satikšanos un cīņu ar saviem iekšējiem dēmoniem – iestudēšana Maskavā Gogoļa centrā, ar kuru man pirmā sadarbība. Vēl ris pārrunas, bet pirmizrāde iecerēta oktobrī. Man neierasta vide, sadarbība ar neiepazītiem aktieriem. Varētu būt saistošs radošs izaicinājums.

UZZIŅA

Rūdolfs Blaumanis, “Trīne”, piģermiģeris divās daļās

Režisors: Elmārs Seņkovs, mākslinieks Reinis Suhanovs, komponists Jēkabs Nīmanis, horeogrāfe Agate Bankava, mūzika: “Jakob Noiman Festival Band”.

Lomās: Dita Lūriņa vai Marija Bērziņa, Maija Doveika, Agnese Cīrule, Inga Misāne-Grasberga, Liene Sebre, Ainārs Ančevskis, Mārtiņš Brūveris, Mārtiņš Egliens, Artūrs Krūzkops u. c.

Izrādes: 11. maijā (pirmizrāde), 12., 13., 21., 25. maijā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.