Ilze Jurča
Ilze Jurča
Foto – Valdis Semjonovs

– Cik labi sabiedrība ir informēta par KNAB darbu, lai to vērtētu? 8

– KNAB rīcību nosaka 33 funkcijas. 30 no tām attiecas uz korupcijas novēršanu, bet trīs funkcijas – uz korupcijas apkarošanu, kurās ietilpst operatīvā darbība, krimināllietu virzība, administratīvā lietvedība. Korupcijas novēršanas bloka veikto pārbaužu rezultāti ne vienmēr ir publiski pieejami, tāpēc sabiedrība neiegūst pilnu pārskatu par mūsu veiktajām pārbaudēm. Saskaņā ar likumu mēs publiskojam spēkā stājušos lēmumus administratīvo pārkāpumu lietās, kas ir neliela daļa no mūsu veicamajām funkcijām. Pēc Korupcijas uztveres indeksa, objektīva rādītāja, mūsu iestādes darbība tiek vērtēta pozitīvi un ar izaugsmi. Tomēr daži mediji regulāri ataino, ka mēs esam zaudētāji. Tas nav tiesa. Tādēļ es iesniedzu sūdzību Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, jo uzskatu, ka tieši sabiedriskie mediji nav objektīvi informējuši par iestādes darbu, manuprāt, jau kopš 2013. gada ietekmējot iestādes prestižu. Tajā, manuprāt, ir ieinteresētas dažas personu grupas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība
Vācu ģenerālleitnants prognozē, vai un kad Krievija varētu būt gatava uzbrukt NATO valstīm
Vai kārtējā krāpnieku shēma? “Telefonā uzrādās neatbildēti zvani. Atzvanot uz numuru, adresāts apgalvo, ka nav zvanījis” 67
Lasīt citas ziņas

Ģ. Vikmanis: – Varat nosaukt konkrētus vārdus?

– Šie cilvēki ir redzami mūsu tabloīdu pirmajās lapās. Nesaukšu konkrētus cilvēkus, jo negribu tiesāties. Iespējamās tiesvedībās es finansiāli nevarētu sev nodrošināt slavenu advokātu atbalstu, apmaksājot viņu pakalpojumus no savas kabatas. Esmu vienkāršs “karjeras klerks” bez politiskās vai jebkādas citas “aizmugures”. Mana darba dzīve valsts pārvaldē no pirmsākumiem bijusi saistīta ar korupcijas novēršanas jautājumiem.

CITI ŠOBRĪD LASA

V. Krustiņš: – Kā ir ar jūsu amata drošību?

– Mani var atlaist tikai KNAB vadītājs, tāpēc šobrīd uz lietām varu skatīties ar neatkarīgu skatu.


LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.