Foto: SHUTTERSTOCK

Kā pareizi uzglabāt ķiplokus? 9

Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma
10 profesijas, ar kuru palīdzību tu vari kļūt par miljonāru! Vai tu jau strādā kādā no tām?
“Ja pie katras zibeņošanas būs šādi paziņojumi, puse Latvijas iedzīvotāju aizies ar sirdi.” Nakts vidū cilvēkus atkārtoti izbiedē šūnu apraidē izsūtītie brīdinājumi
Krimināls
“Nebiju paspējis gultu saklāt…” Pārsteidzošs stāsts par Jevgeniju Gecko, kurš izbēdzis no Jēkabpils cietuma, taču pirms tam sazinājies ar LA.LV
Lasīt citas ziņas

Visspēcīgākais un veselīgākais ir svaigs ķiploks. Jo ātrāk to apēd, jo lielāks labums.

Uzglabāšanai derēs nebojātie ķiploki. Tiem jābūt stingriem, ar gaišu, čaukstīgu miziņu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ķiplokam laba vide ir sausa, tumša vieta, kur nodrošināta ventilācija. Ķiplokam nepatīk vēsums savienojumā ar mitrumu, tāpēc to nedrīkst glabāt ledusskapī.

Ja sāk dalīt ķiploka galviņu, svaigums izzūd agrāk nekā veselam ķiplokam. Mizotus vai sakapātus ķiplokus var glabāt saldētavā vakuuma maisiņā vai kastītē, bet tie būs mazāk vērtīgi.

Ķiploka aktīvās vielas mazinās, ja tos tur eļļā vai ūdenī. Kad sasmalcināts ķiploks nonāk uz pannas, allicīna (aktīvā vielas, kas tam piešķir smaržu un garšu) vērtība pakāpeniski sāk zust.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.