Foto – eda.ru

Neglābjami garda šokolādes kūka 0

Sastāvdaļas 9 porcijām:

100 g kakao pulvera

225 g cukura

200 ml šķīstošās kafijas

280 g saldkrējuma sviesta

250 g kviešu miltu

1/2 ēdamkarotes dzēstas sodas

300 g šokolādes

3 olas

1 tējkarote vaniļas cukura

100 g 20% saldā krējuma

šķipsniņa sāls

1. Kakao samaisa ar cukuru (100 g), pielej karstu kafiju un samaisīt. Noliek atdzesēties.

Reklāma
Reklāma
“Pat bandītiem ir savs goda kodekss…” Apsūdzētais Citskovskis atklāj, kādas tagad ir viņa attiecības ar Kariņu 1
FOTO. “Sēnīte” pamazām atgūst savu spozmi – noņemta gadiem krātā sūnu kārta 22
Kokteilis
Cilvēki satraukušies par Ģirta Ķestera pēkšņajām pārmaiņām: aktieris sniedz atklātu komentāru
Lasīt citas ziņas

2. Traukā sajauc sausās sastāvdaļas – miltus, sāli, vaniļas cukuru. Pievieno sodu.

3. Samīca sviestu (150 g) ar atlikušo cukuru, pievieno olas. Pieliek sausās sastāvdaļas un visu rūpīgi samaisa. Pievieno kafijas maisījumu un visu samaisa līdz vienmērīgai konsistencei. Sadala mīklu divās daļās  un cep 180 grādos aptuveni 30 minūtes.

CITI ŠOBRĪD LASA

4. Atlikušo sviestu izkausē ūdens peldē un pievieno saldo krējumu. Karsto šķidrumu noņem no uguns un pieber tai gabaliņos sagrieztu šokolādi. Samaisa, lai veidotos vienmērīga masa. Noliek, lai masa atdzistu un sabiezētu.

5. Starp divām biskvīta kārtām vienmērīgi smērē šokolādes krēmu (aptuveni 1/3). Pārējo krēma daļu smērē uz kūkas virsmas un sāniem.

Recepte no eda.ru

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.