Ziedonis Ločmelis.
Ziedonis Ločmelis.
Foto – Anda Krauze

Tas laiks, kad mežā jārok bunkuri, ir beidzies, tagad, ja pienāk tā diena, jāiet uz pilsētu. Jo lielāka grupa, jo ātrāk nopeilēs, ir jātaisa mazas trīs līdz piecu cilvēku grupiņas. Un arī viens ir karotājs, ja 7


ir motivācija cīnīties, ja zinu, ka mani kā kaujamu aunu aizvedīs uz Sibīriju vai pieliks pie sienas, tad ir jācīnās līdz pēdējam. Barikāžu dienās Iekšlietu ministriju aizsargāja arī milicis Renārs Zaļais. Kad beidzās patronas, viņš paņēma virtuves nazi, stāvēja aiz durvīm un gaidīja omonieti. Es barikāžu dienās sākumā biju Ulbrokā radio centrā, pēc tam Doma laukumā Radio mājā, Zaķusalā arī vienu brīdi. Sargāju un palīdzēju ar pieredzi, jo lielākoties vīri bija jau gados.

Reklāma
Reklāma

Smēde un kalēji

“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
Lasīt citas ziņas

Garkalnes skolā ir ierīkota smēde, kur bērniem mācu kalt. Mans hobijs ir taisīt nažus medniekiem, simtiem esmu uztaisījis. Man tuvs pirmskristietības periods, taisu tālaika rotas, pakavu saktas, gredzenus, aproces. Bet skolēni kaļ piekariņus, amuletus. Mums ir sadarbība ar igauņu kalēju skolu Hījumā, katru gadu braucam ciemos pie viņiem, viņi pie mums. Pagājušajā gadā Igaunijā notika Starptautiskā kalēju skola, tur piedalījās arī zviedru un norvēģu kalēji. Visu nedēļu kalām un sestdien, svētdien bija gadatirgus.

Bērni nokaļ arī krāsns biguļus, katrs tādu mājās ir aiznesis. No sliežu skrūvēm kaļ nažus, cik nu kuram spēka uzsist. Viens puisis izvīlēja krustiņu, teica, ka mamma ļoti priecājusies.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.