Citronu ievārījums 1

Sastāvdaļas:

• 1 kg citronu

• 1,5 kg cukura

• 400 ml ūdens

Pagatavošana:

Nomazgā citronus, nosusina un uz smalkas rīves norīvē dzelteno miziņu. Citroniem uzlej verdošu ūdeni, pēc 15 minūtēm tos izņem un liek atdzesēties aukstā ūdenī.

Reklāma
Reklāma
Cilvēkstāsts
“Man draudēja publiski, ka mani izkropļos” – saimniecības “Jaunapšenieki” saimniece Agnese par nievām un ļaunumu, ar ko sastopas ikdienā 58
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 531
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas? 32
Lasīt citas ziņas

Citronus sagriež – vispirms ripiņās un tās 4–6 daļās. Izņem sēklas un uz citrona gabaliņiem uzlej karstu cukura sīrupu (400 ml ūdens ieber 1 kg cukura un vāra, kamēr tas izkūst).

Pēc stundas, kad sīrups būs atdzisis, tajā liek vārīties citronus. Pēc 5 minūtēm pieber atlikušos 500 g cukura, uzvāra un katlu noceļ no uguns.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pēc 4–5 stundām sīrupu nolej un pavāra 15 minūtes, karstu uzlej citroniem. Pēc pāris stundām ievārījumu liek uz uguns un vāra līdz vēlamajai konsistencei (jo ilgāk vārīs, jo tas būs biezāks).

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.