Foto – Edijs Pālens/LETA

Jaunietis: “Likās – tūlīt nolikšu karoti” 2

Manis uzrunātie jaunieši teic, ka spaisa lietošana skolasbiedru, draugu, paziņu lokā vai nu stipri mazinājusies, vai apsīkusi pavisam. Citi par iemeslu min tā nepieejamību, dažus esot iebiedējis tas, cik lielas veselības problēmas rada apreibināšanās ar šīm vielām, bet vēl dažiem nav paticis efekts, ko rada spaiss. “Tā sajūta pēc spaisa bija tāda, ka likās – tūlīt nolikšu karoti. Kļuva nenormāli slikti, sāku vemt. Arī citiem bija līdzīgi,” stāsta jaunietis.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Dzimšanas gada pēdējā ciparā slēpjas svarīgs vēstījums – piederība stihijai
Dārzs
11 pamata lietas, kas jāzina katram dārzniekam
Kokteilis
FOTO. Ledus ir sakustējies! 5 iekārojamākie Latvijas hokejisti mākslīgā intelekta skatījumā
Lasīt citas ziņas

Piecpadsmitgadīgais Jurģis stāsta, ka daudzi tagad pārgājuši uz marihu­ānu: “Tā nav tik kaitīga. Tur nav nekādas ķīmijas. No zālītes nomirt nevar. Pēc spaisa uzreiz paliec kā dārzenis, bet pēc marihuānas labu laiciņu var parunāties, pasmieties un ir labs garīgais. Spaiss ir sūds,” saka Jurģis. Vēl kāds pusaudzis, kas savu vārdu neatklāja, stāsta, ka dabūt spaisu neesot problēmas arī šodien, bet reti kurš to dara, jo tas vienkārši vairs neesot aktuāli.

Latvijā narkotikas dārgas, bet pieejamas

Ziņu aģentūras “Bloomberg” veidotajā reitingā secināts, ka Latvijā apreibinošo vielu iegāde ir viena no dārgākajām Eiropā, turklāt mūsu valsts ierindota starp 50 pasaules zemēm, kur apreibinošās vielas ir vispieejamākās. VP gan norāda, ka Latvijā narkotikas maksā aptuveni tāpat kā citviet Eiropā, jo galvenais kritērijs cenai esot narkotiku pieejamība konkrētajā pilsētā. Rīgā, piemēram, marihuānas cena būs zemāka nekā lauku reģionos, jo kontrabandistiem un dīleriem izpaliek transportēšanas un citi izdevumi. VP informācija liecina, ka Latvijā melnajā tirgū sintētiskie kanabinoīdi maksā 8 līdz 13 eiro gramā, marihuāna – 10 līdz 20 eiro gramā, amfetamīnu grupas vielas var iegādāties par 10 līdz 15 eiro gramā. Par tableti “ekstazī” jāšķiras no aptuveni 6 eiro. Savukārt pašas dārgākās narkotikas ir kokaīns, kas patērētājam izmaksā 90 līdz 150 eiro par gramu, bet heroīns – 70 līdz 90 eiro gramā.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.