Foto-Timurs Subhankulovs

E. Stobovs uzsver, ka VVD nav norādījis, ka nespēj apkalpot Vides SOS sistēmā ienākošos ziņojumus. Tikai pēc ugunsgrēka VVD kapacitātes trūkums tiek uzsvērts publiskajā telpā. Ja pašvaldībai būtu norādīts, ka VVD uz sistēmā ienākošajām sūdzībām paši nereaģē un ka VVD inspektori teritorijas neapseko, tad, iespējams, lieta tiktu atrisināta ātrāk. “Lai izvairītos no šādām situācijām turpmāk, būtu tomēr skaidri jādefinē pašvaldības loma un nepieciešamās informācijas sniegšana VVD,” uzskata Jūrmalas domē. 5

Pašvaldības policija informēja VVD, ka teritorijā notiek atkritumu uzkrāšanās un ir sastādīts administratīvā pārkāpuma protokols. VVD pārtrauca interesēties par šo gadījumu, lai gan VVD iepriekš ir bijuši signāli no iedzīvotājiem pārbaudīt šo teritoriju, stāsta Jūrmalas domē.

Reklāma
Reklāma
Kāpēc ar gadiem pieaug svars? Kaloriju skaitīšana nepalīdzēs, lūk, kas tev jādara
RAKSTA REDAKTORS
“Kad sāku rādīt slaidus par Ukrainu, redzēju, ka vairāki skolēni novērsa skatienu…” Pieredzes stāsts par krievvalodīgajiem jauniešiem 7
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu 142
Lasīt citas ziņas

Tomēr nav tik vienkārši. E. Stobovs neizstāsta visu līdz galam. Arī to, kas bija rakstīts protokolā. Izrādās, ka Jūrmalas dome VVD norādījusi nepareizu pārkāpumu atrašanās vietu. Proti, norādījusi adresi Ventspils šoseja 43, kur atrodas atkritumu poligona “Piejūra” atkritumu pārkraušanas laukums. “Visa putra sākās tāpēc, ka mums atsūtīja nepareizu adresi. VVD inspektors devās uz šo pārkraušanas punktu un norādīja uz nepilnībām tā darbībā.

Par nelegālo glabātavu SIA “Prima M” uzzinājām vien šā gada aprīlī,” teic VVD Piesārņojuma daļas vadītājs Elmārs Jasinskis, kurš tad pats devās turp un uzmērīja atkritumu daudzumu. Kurš tad ir vainīgs – VVD, kas jūrmalnieces ziņu uztvēra kā sūdzību par “Piejūras” darbību, vai Jūrmalas pašvaldība, kas norādīja nepareizu adresi? Abi labi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pavirši veikts VVD un Jūrmalas pašvaldības darbs, turklāt ar smagām sekām. Ziņotāji par piesārņojumu taču norādīja pareizo adresi.

SIA “Prima M” nomā teritoriju no kādas Sankt-Pēterburgā reģistrētas Krievijas pilsones. Uzmanību pievērš “Prima M” darbības nozare – tā ir kafijas, kakao un garšvielu vairumtirdzniecība. Šā uzņēmuma valdes locekle Lūcija Uzkliņģe uzsver – otrreizējās izejvielas, polimēri, nevis atkritumi pieņemti glabāšanai un šķirošanai no kāda cita uzņēmuma, kura vārdu patlaban notiekošā kriminālprocesa dēļ viņa nedrīkst nosaukt.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.