Andrejs Terentjevs solīja pēc soda izciešanas atgriezties Rēzeknē, sākt strādāt un ar likumu sadzīvot, pēdējā vārdā atvainojās cietušajam, kā arī tiesai par sliktu uzvešanos.
Andrejs Terentjevs solīja pēc soda izciešanas atgriezties Rēzeknē, sākt strādāt un ar likumu sadzīvot, pēdējā vārdā atvainojās cietušajam, kā arī tiesai par sliktu uzvešanos.
Foto – Artis Drēziņš

Trako izolatorā un tiesā 5

Ceturtā tiesas sēde 7. novembrī notika bez A. Terentjeva piedalīšanās, jo divas dienas iepriekš viņš Bauskas policijas izolatorā mēģinājis izdarīt pašnāvību. Vispirms no rīta atteicās no brokastīm, bet pusdienlaikā sāka sist pa durvīm (saplēsa vērojamo actiņu), ar aizdedzinātu avīzi iedarbināja signalizāciju, lēja ūdeni uz elektriskās lampas, aizdambēja tualetes podu, draudēja uzraugam un arī ārstiem, kas bija viņu ieradušies glābt, jo Andrejs bija apzināti sagraizījis rokas. Apsūdzēto aizveda uz Rīgas Centrālcietumu, un pret viņu ierosināja kriminālprocesu par mantas bojāšanu un draudiem.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Nosaukti 8 vārdu īpašnieki, kuriem gribot vai negribot sanāk iekulties nepatikšanās 9
TESTS. Atbildi uz 8 jautājumiem un noskaidro, vai latviešu kino klasikā orientējies kā zivs ūdenī!
“Latvijā ir akūta odu krīze” – kamēr cilvēki šausminās par odu “mākoņiem”, tikmēr entomologs uzsver, ka nekas pārdabisks nenotiek
Lasīt citas ziņas

Pa starpu līdz nākamajai tiesas sēdei 7. janvārī A. Terentjevs bija atsūtījis tiesnesei lūgumu par izlīgumu ar cietušo, kurā viņš atzīstas visā, izņemot uzbrukumā ar nazi un vēlmē aizbraukt auto. Andrejs cietumā bija pat sadabūjis telefonu un zvanījis Ē. Dravniekam, lūdzot izlīgumu. “Pat Jēzus piedevis saviem pāridarītājiem,” pensionāram teicis Andrejs. Tomēr Ē. Dravnieks izlīgumam nepiekrita un tiesa turpinājās.

8. janvāra tiesas sēdē Andrejs izskatījās atkopies, pat smaidīgs un mierīgi atbildēja uz tiesneses jautājumiem. Pabijis cietuma slimnīcā un pie psihiatra, dzerot zāles, savu agresivitāti, īpaši gadījumos, kad viņu aizskar, izskaidroja ar traucējumiem nervu sistēmā. Kad tiesnese L. Kosoja jautāja, kāpēc viņš sacēlis traci Bauskas izolatorā, apsūdzētais atbildēja, ka tas neatbilstot Eiropas normām un tur pret viņu izturējušies kā pret suni, Rīgas Centrālcietumā esot labāk. Tiesnese sāka smieties un teica, ka tad viņai arī jāceļot tracis, jo viņas kabinets arī neatbilstot Eiropas normām. Kad L. Kosoja vēl ieteica apsūdzētajam netaisīt sev papildu problēmas, A. Terentjevs satrakojās, sita ar kulaku pa solu, rupji nolamāja tiesnesi, pieprasīja policistiem sev uzlikt rokudzelžus un vest uz kameru. Tiesnese tam piekrita un nolēma pieprasīt Rīgas Centrālcietuma vadībai ārstu izziņas, ar ko slimo apsūdzētais un vai vispār viņš ir tiesājams.

CITI ŠOBRĪD LASA

28. janvāra tiesas sēdē A. Terentjevs piedalījās videokonferences režīmā no Rīgas Centrālcietuma. Tiesneses rokās bija ārstu izziņas par Andreja medicīniskajām problēmām: tās netika publiskotas, taču notiesāšanu pieļauj. Prokurors G. Gailis debatēs sacīja, ka netic, ka A. Terentjevs nostāsies uz labošanās ceļa. Pats vainīgais gan solīja pēc soda izciešanas atgriezties Rēzeknē, sākt strādāt un ar likumu sadzīvot, pēdējā vārdā atvainojās cietušajam, kā arī tiesai par sliktu uzvešanos.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.