Cēsīs Lieldienās gatavos būrus, vilinās pūces un ripinās olas 0

Visai daudzveidīgu Lieldienu pasākumu programmu “Zaļās Lieldienas” piedāvā Cēsu novada pašvaldība – tā svētku svinētājiem sola jautras izdarības sākot no Zaļās ceturtdienas līdz Otrajām Lieldienām.

Reklāma
Reklāma
“Ko var iemācīt šādi ģērbušās lektores?” Dzejniece un lektore publiski šausminās un ņirgājas par pasniedzēju apģērbu 124
Ēdam katru dienu! Kuros pārtikas produktos ir visvairāk plastmasas?
Kokteilis
VIDEO. “Tā ir Rita? Ko tu stāsti!” Lauris Reiniks nosauc attiecību eksperti Ritu Lasmani par bezpajumtnieci
Lasīt citas ziņas

Pašvaldības mājas lapā pieejamā informācija liecina, ka ceturtdien, 2.aprīlī, plkst.18 CATA kultūras namā uz lustīgu Zaļās ceturtdienas koncertu aicina Cēsu Kultūras un Tūrisma centra TDK “Randiņš” un draugi no Tautas deju un mūzikas kluba “Liesma”, Bērnu Tautas deju ansambļa “Dzirkstelīte” un Iecavas vidusskolas deju kolektīva.

Piektdien, 3.aprīlī, plkst.19 Vidzemes koncertzālē “Cēsis” notiks postfolkloras grupas “Iļģi” koncerts “Trīs rītiņi saule lēca”. Savukārt Vaives tautas namā piektdien plkst.17 plānotas izdarības “Kaķukrogā”, plkst.18 sekos “jautrošanās ar koncerta elementiem “Raibumbumi””, bet plkst.21 iecerēta “Galdiņballe ar Zani un Gunāru”.

CITI ŠOBRĪD LASA

Svētdien, 5. aprīlī, no plkst.12 līdz plkst. 15 iecerētajā Lieldienu pasākumā Rožu laukumā gaidāma svētku ieskandināšana kopā ar Vērtumnieku muzikantiem un tautas vērtes kopu “Dzieti”.

Zaļajās darbnīcās varēs iepazīties ar neparastu puķu dobju, vertikālo balkona dārzu un sēklu bumbu veidošanu. Tāpat šajās darbnīcās varēs izgatavot rotaslietas, rotaļlietas un citus priekšmetu no otrreiz pārstrādājamiem materiāliem. Vēl interesentiem būs iespēja piedalīties putnu būrīšu izgatavošanā un pūču pievilināšanā.

Tāpat svētdien Rožu laukumā plānota šūpošanās, olu ripināšana un olu kaujas, kā arī “Zaļā taka” kopā ar ZAAO. “Katram Lieldienu svinētājam no mājās jāņem līdzi krāsainākās, raibākās un stiprākās olas, lai varētu piedalīties lielajās Cēsu olu kaujās,” mudina pašvaldībā.

Savukārt pirmdien, 6. aprīlī, no plkst.11 līdz plkst.15 Cēsu Olimpiskajā centrā, Priekuļu slēpošanas – biatlona bāzē plānotas sportiskas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Šajā pasākumā būs iespēja apgūt orientēšanās sporta pamatelementus, izmēģināt spējas florbolā, šaušanā, šūpoties “augstāk par priežu galiem”. Plkst.12.30 iecerēts nūjošanas pārgājiens ar “pārsteigumiem” gan iesācējiem, gan lietpratējiem.


SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.