Foto: Shutterstock

Omītes apelsīnu kūka. Mmm, kas par gardumu! 0

Autore: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

Receptes sastāvdaļas:

7 lietas, ko nedrīkst ņemt mājās, ja esi tās atradis: tās sola biedējošas nelaimes un lāstus 4
“Šodien Rīgas 1. slimnīcā man divas krievietes krieviski uzbrēca. Kad tas beigsies?” pacients neapmierināts 101
Jau pirmajās sekundēs? Šīs 11 lietas vīrieši pamana sievietēs ātrāk, nekā tu domā
Lasīt citas ziņas

• kēksa mīkla
• glāze cukura
• glāze miltu
• 2–3 olas
• pusglāze krējuma vai kefīra
• puspaciņa saldā krējuma
• gatavs apelsīns
• vaniļa
• soda, cepamais pulveris
• 50 ml brendija

Pagatavošana:

Olas un pusi cukura saputo, miltus sajauc ar sodu vai cepamo pulveri. Sajauc kopā, pieliek krējumu vai kefīru, samaisa. Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep pusgatavu. Apelsīnu sadala daiviņās, sagriež šķēlēs, sajauc ar atlikušo cukuru, puspaciņu saldā krējuma un brendiju, ļauj ievilkties. Atsevišķi sakuļ 2 olu dzeltenumus un saputo 2 olu baltumus, uzmanīgi iecilā iereibušajā apelsīnā. Pārlej pusceptajam kūkas pamatam, cep gatavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz atdzesētu vai karstu ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.