Foto: Shutterstock

Omītes apelsīnu kūka. Mmm, kas par gardumu! 0

Autore: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Receptes sastāvdaļas:

Kokteilis
Var beigties slikti! 3 zodiaka zīmes, kurām Ziemassvētkos un Jaunajā gadā labāk piebremzēt ar alkoholu
“Viņš labi apzinās…” NATO atbild Putinam uz viņa paziņojumu par gatavību tieši tagad karot ar Eiropu
Pēc sarunām ar Krieviju ASV atklāj kārtis: lūk, kas šobrīd ir galvenais strīdu objekts, kas kavē kara izbeigšanu
Lasīt citas ziņas

• kēksa mīkla
• glāze cukura
• glāze miltu
• 2–3 olas
• pusglāze krējuma vai kefīra
• puspaciņa saldā krējuma
• gatavs apelsīns
• vaniļa
• soda, cepamais pulveris
• 50 ml brendija

Pagatavošana:

Olas un pusi cukura saputo, miltus sajauc ar sodu vai cepamo pulveri. Sajauc kopā, pieliek krējumu vai kefīru, samaisa. Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep pusgatavu. Apelsīnu sadala daiviņās, sagriež šķēlēs, sajauc ar atlikušo cukuru, puspaciņu saldā krējuma un brendiju, ļauj ievilkties. Atsevišķi sakuļ 2 olu dzeltenumus un saputo 2 olu baltumus, uzmanīgi iecilā iereibušajā apelsīnā. Pārlej pusceptajam kūkas pamatam, cep gatavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz atdzesētu vai karstu ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.