Foto: Shutterstock

Omītes apelsīnu kūka. Mmm, kas par gardumu! 0

Autore: Aiva Kalve, “Praktiskais Latvietis”, AS “Latvijas Mediji”

Reklāma
Reklāma

Receptes sastāvdaļas:

Uzzini, kura suņu šķirne atbilst tavam dzimšanas datumam – rezultāts pārsteidz daudzus
Kokteilis
Agrāk viņas uzskatītu par raganām: 3 zodiaka zīmju sievietes, kas gandrīz nemaz nenoveco
Kokteilis
3 visbīstamākās zodiaka zīmju pārstāves, kas bez sirdsapziņas pārmetumiem var atņemt citas vīrieti
Lasīt citas ziņas

• kēksa mīkla
• glāze cukura
• glāze miltu
• 2–3 olas
• pusglāze krējuma vai kefīra
• puspaciņa saldā krējuma
• gatavs apelsīns
• vaniļa
• soda, cepamais pulveris
• 50 ml brendija

Pagatavošana:

Olas un pusi cukura saputo, miltus sajauc ar sodu vai cepamo pulveri. Sajauc kopā, pieliek krējumu vai kefīru, samaisa. Mīklu liek ietaukotā veidnē un cep pusgatavu. Apelsīnu sadala daiviņās, sagriež šķēlēs, sajauc ar atlikušo cukuru, puspaciņu saldā krējuma un brendiju, ļauj ievilkties. Atsevišķi sakuļ 2 olu dzeltenumus un saputo 2 olu baltumus, uzmanīgi iecilā iereibušajā apelsīnā. Pārlej pusceptajam kūkas pamatam, cep gatavu.

CITI ŠOBRĪD LASA

Pasniedz atdzesētu vai karstu ar saldējumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.