Ilustratīvs foto,
Ilustratīvs foto,
Foto: Shutterstock

Kā ieguvums izpaudīsies? 0


Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS) finanšu direktors Kārlis Smilga atzina: ja netiku piešķirti 1,6 miljoni eiro, slimnīca jau 2016. gada sākumā būtu spiesta samazināt valsts apmaksāto pakalpojumu kvotas. Patlaban RAKUS ir maz tādu ārstniecības pakalpojumu, uz kuriem pacienti vēl var pierakstīties šogad par valsta naudu.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā”
Kokteilis
10 iemesli, kāpēc japāņi “nenoresnē” 7
Zinātnieki apstiprinājuši! Alkohols mērenās devās ir labvēlīgs vecākiem cilvēkiem 45
Lasīt citas ziņas

“Valdības lēmums ļaus brīvāk elpot, jo būs nauda, lai samaksātu Neatliekamās medicīniskās palīdzības klīnikai par pārstrādāto darbu, kas ir simtiem tūkstošu eiro, un varētu atgriezties nulles punktā,” pastāstīja finanšu direktors. Slimnīcai aizdevums bija nepieciešams operāciju bloka rekonstrukcijai, ķīmijterapijas un hematoloģijas klīnikas telpu atjaunošanai un citiem infrastruktūras uzlabojumiem.

P. Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcai no galvojuma summas šogad valsts atlaiž vairāk nekā divus miljonus eiro. Tas došot iespēju paplašināt neatliekamās medicīniskās palīdzības centru ar dažām papildu telpām pacientiem, kā arī nodrošināt raitāku uzņemšanas nodaļā ievesto slimnieku veselības stāvokļa izvērtēšanu. Slimnīcas sabiedrisko attiecību speciāliste Lāsma Sīle, paužot ārstniecības iestādes vadības viedokli, sacīja, ka tikšot darīts viss iespējamais, lai slimniekiem uzņemšanas nodaļā nebūtu jāgaida stundām izmeklējumu rezultāti. Centralizētajā laboratorijā ieviesīšot vienotu informatīvo sistēmu, kas ļaus operatīvi apstrādāt un izsniegt izmeklējumu rezultātus.

CITI ŠOBRĪD LASA

Stradiņos plānots paplašināt insulta vienību no septiņām gultām vismaz līdz desmit gultām, kā arī iegādāties jaunus monitorus. Valdības pretimnākšana došot iespēju pabeigt remondarbus dzemdību nodaļā, kā arī atjaunot medicīnas tehnoloģiskās iekārtas.

Bērnu klīniskajai universitātes slimnīcai valsts šogad atlaidīs 889 tūkstošus eiro. Slimnīcas valdes pārstāve Ināra Bluķe, kura atbild par finanšu jautājumiem, sacīja, ka, samazinoties tēriņiem, būs iespējams nosegt ambulatoros izdevumus par 200 tūkstošiem eiro, kā arī noņemt taupības jostu uz pacientu drošības un kvalitātes uzlabošanu. Tas nozīmē, ka būs iespējams ieviest elektronisko medikamentu patēriņa uzskaiti, kā arī elektroniskās aproces mazajiem pacientiem personas identifikācijas nolūkam.

“Mēs ceram, ka valsts galvoto kredītu atmaksa nebūs īstermiņa pasākums un tas palīdzēs mums risināt arī mediķu atalgojuma jautājumu un līdz ar to arī speciālistu deficīta problēmu. Slimnīcai trūkst kardiologu, psihiatru un jau hroniski arī medicīnas māsu,” pastāstīja I. Bluķe un piebilda, ka aizdevums tērēts slimnīcas daudzfunkcionālā korpusa renovācijai un operāciju bloka iekārtošanai.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.