Foto – Shutterstock

Aukstuma tilti 2

Kad logu nomaiņa kļuva par plaukstošu biznesu, tajā iesaistījās arī milzum daudz amatieru, kas pieļāva nelāgas kļūdas savas apšaubāmās kvalifikācijas dēļ. Izdzīvojuši ir profesionāļi, kuri tagad lieto ne tikai klasiskās montāžas putas, bet arī dažādas lentes un plēves, kas spēj hermētiski noslēgt spraugas starp ailu un rāmi, droši pasargājot un turot sausu siltinājuma slāni. Viņi ir gatavi šim nolūkam izmantot arī minerālvati vai pat pakulas ar ģipsi – gluži kā pagājušajā gadsimtā, kad citus materiālus vienkārši nepazinām. Galvenais amatnieka uzdevums, logus uzstādot, ir neatstāt tur nevienu vietiņu, kur iekļūt āra gaisam un kondensēties mitrumam. Kopš termogrāfijas pakalpojumi ir kļuvuši plašāk pieejami un samērā lēti, gandrīz katru lielāku veikumu derētu pārbaudīt ar mazo kameru, kas arī zem apmetuma uzrāda šos aukstuma tiltus. Un tad lai iet vaļā skandāls!

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kuri traucē notievēt. Arī tādi, kurus uzskatām par veselīgiem
FOTO. Apskati, kāda automašīna bija pati populārākā tavā dzimšanas gadā! 69
Kokteilis
Vārdu maģija: ko par tevi atklāj burtu skaits tavā vārdā
Lasīt citas ziņas

Jā, bet ko iesākt saimniekam, kam pēc pāris laimības gadiem jaunajam logam stūris pie palodzes kļuvis pelēks, sācis rasot un pat svecītes liesma tur mēdz plīvot? Visticamāk, sienā no brīnišķīgajām putām vairs nav ne vēsts, mitrums cauri apmetumam ticis tām klāt, ziemā kondensāts, sasalstot porās, saplēsis tās driskās un metodiski paveicis savu melno darbu…

Diemžēl ir tikai viens variants – pārmontēt visu bloku, lai cik nepatīkams mājiniekiem šķistu atkārtotais process galvenokārt pēc tam nepieciešamās apdares dēļ. Pakalpojums naudas izteiksmē – ap 50 eiro, kas norakstāmi zaudējumos. Kā smejies, skola maksā naudu. Un tomēr tas ir krietni lētāk, nekā nomainīt logu, kam parasti vēl nav ne vainas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.