Foto – LETA, Reuters. Kolāža – la.lv

Noslēpums. Kā ar to suverenitāti? 8

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola pagājušajā nedēļā izpļāpāja slikti glabātu, bet tomēr vēl noslēpumu. Proti, to, ka suverēna valsts finanšu jomā mēs vairs neesam.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
FOTO. Didrihsones sekotāji viņai sagādājuši nepatīkamu pārsteigumu: “Es tiešām nezināju, ka kāds to var izdarīt…”
Kokteilis
“Bez dūres bērna virzienā nevarēja iztikt?” Nila Ušakova publiskotā Māmiņu dienas fotogrāfija radījusi apjukumu 28
RAKSTA REDAKTORS
“Kad viņa piedzima, es uzreiz sapratu, ka kaut kas nav kārtībā” – 4 bērnu ģimeni no Jēkabpils neveiksmes vajā viena pēc otras 49
Lasīt citas ziņas

Pagājušajā nedēļā ar “pēkšņu” (!) vizīti Latviju pagodināja ASV Finanšu ministrijas sekretāra vietnieks terorisma finansēšanas jautājumos Maršals Bilingslijs. Vizītes mērķis – “lai uzklausītu virzību jautājumā par “ABLV bankas” likvidāciju un to, kā norit finanšu sektora sakārtošana”. Tāpat Bilingsliju satraukuši pēdējā laika notikumi finanšu sektorā, proti, maksātnespējas administratora un advokāta Mārtiņa Bunkus slepkavība, kā arī “agresīvā publiskā kampaņa” pret valdību un politikas veidotājiem.

Latvijas valdības atskaitīšanās citas, lai arī draudzīgas, valsts pārstāvim par bankas likvidācijas procesu un ar to saistīto aizkulišu cīņu par piekļūšanu šīs bankas kontos esošajiem 1,36 miljardiem eiro, nemaz jau nerunājot par citiem īpašumiem, rada vairākus jautājumus. Pirmais – vai Latvijai un M. Kučinska valdībai vispār ir savs viedoklis par to, kāda “ABLV bankas” likvidācijas versija visvairāk atbilst Latvijas interesēm? Otrais – vai tā “ABLV bankas” likvidācijas versija, kuru atbalsta ASV, proti, ka likvidāciju kontrolēs starptautiskā auditorfirma “Ernst & Young”, atbilst arī Latvijas interesēm? Un trešais – vai tiešām “citu spēku” ietekme varas aprindās ir tāda, ka vajadzīgo likvidācijas mehānismu iespējams panākt tikai ar tiešu ASV iejaukšanos. Un visbeidzot – kā tad ir ar to suverenitāti?
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.