Režisors Renārs Vimba un producente Aija Bērziņa ir vienisprātis: jaunās spēlfilmas “Es esmu šeit” centrā ir nevis aizbraukušie, bet palicēji, kuriem nu jācīnās pa dzīvi.
Režisors Renārs Vimba un producente Aija Bērziņa ir vienisprātis: jaunās spēlfilmas “Es esmu šeit” centrā ir nevis aizbraukušie, bet palicēji, kuriem nu jācīnās pa dzīvi.
Foto – Karīna Miezāja

– Kā atradāt jaunos cilvēkus aktieru lomām? 0


R. Vimba: – Strādājām kopā ar aģentūru “Casting Bridge”, lomu kandidātiem skolās vispirms bija jāpilda mūsu testu uzdevumi, piemēram, jāparāda, kā meitene uzvestos policijas iecirknī, stāstot nepatiesību, un tas tika filmēts. Kopējais pieteikušos skaits bija tuvu pie diviem tūkstošiem. Beidzamajā atlases kārtā bija palikušas divas pretendentes uz Rajas lomu un trīs puiši.

Reklāma
Reklāma
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Norvēģijā ir pilsēta, kuras iedzīvotājiem jau vairāk nekā 70 gadus ir aizliegts nomirt. Nežēlīgs liktenis sagaida tos, kuri saslimuši 30
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
Lasīt citas ziņas

– Kādi, jūsuprāt, būtu trīs iemesli, kāpēc cilvēki ies skatīties filmu?

A. Bērziņa: – Mūzika tika ierakstīta kopā ar kori “Latvija” un diriģentu Māri Sirmo. Vēl viens trumpis ir pats filmas scenārijs un notikumiem bagātais stāsts. Trešais – galvenā varone Raja. Elīna šajā lomā ir izdarījusi brīnišķīgu darbu. To, ka viņa ir komponista Pētera Vaska mazmeita, uzzinājām tikai tad, kad Renārs jau bija viņu apstiprinājis lomai.

CITI ŠOBRĪD LASA

– Uzskatāt, ka šis stāsts uzrunās skatītājus arī Eiropā un pasaulē?

R. Vimba: – Mēģināju veidot filmu, kas vienlaikus būtu lokāla – caur vidi, varoņiem, vizuālām un audiālām faktūrām (kora mūzika ir Latvijai raksturīgs fenomens, un to bija labi izmantot filmā) – un lai tā būtu saprotama jebkurā pasaules stūrī.

A. Bērziņa: – Stāsts ir par cilvēka pieaugšanu – kā jaunam cilvēkam jāiziet cauri visādiem pārbaudījumiem un ko tas viņam nozīmē. Režisors labi pateica: filma ir nevis par aizbraukušajiem, bet par palikušajiem. Viņiem jācīnās saviem spēkiem un vecāku vietā jāpieņem tādi lēmumi, kuri citkārt nebūtu vajadzīgi. Domāju, ka Rajas emocijas skatītājiem būs tuvas un saprotamas. Mēs visi zinām, cik daudz nozīmē ģimene un lai tā būtu līdzās. Tās ir universālas vērtības.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.