Skolu konkurence 8

Pierīgas skolām nākas konkurēt ar lielajām Rīgas skolām, kuru dēļ nereti tiek zaudēts liels skaits skolēnu, ja vecāki un bērni kopīgi izlemj mācības turpināt kādā prestižākā skolā. Taču, kā apgalvo Babītes vidusskolas direktore Ilze Rozenberga, Babītes skolai šādu problēmu neesot: “Mums nenākas zaudēt skolēnus Rīgas skolu dēļ. Pēc pamatizglītības iegūšanas, lai turpinātu izglītības iegūšanu Babītes vidusskolā, notiek pārrunas ar pretendentu un viņa vecākiem par iespēju turpināt mācības mūsu skolā, bet ne visi pretendenti iztur šīs pārrunas. Babītes vidusskolai ir augsti mācību sasniegumi valsts pārbaudes darbos; šogad mūsu skola ieņēma 15. vietu valstī, ņemot vērā centralizēto eksāmenu rezultātus. Skolēnus mēs piesaistām ar dažādu novirzienu izglītības programmām, kas nodrošina iespēju padziļināti apgūt skolēnus interesējošus priekšmetus. Daži skolēni saņem stipendiju par augstiem mācību sasniegumiem, kas viņus motivē sasniegt vēl augstākus rezultātus.”

Reklāma
Reklāma
VIDEO. “Divas mašīnas pašvaldības policijas atbrauca” – Ogrē slēgts bērnu izveidotais dzērienu veikals
“To bezjēdzīgo brīvdienu 1. maijā sen bija laiks izbeigt.” Sociālo tīklu lietotāju viedokļi par 1.maiju kā oficiālu brīvdienu
Kokteilis
Ja tavas mājas numurā ir kāds no šiem 3 cipariem, tev ir potenciāls sasniegt visu, ko sirds kāro 26
Lasīt citas ziņas
Pļaviņu novada ģimnāzijas direktore Ilze Luksa
Pļaviņu novada ģimnāzijā 1. un 10. klases skolēniem ar jauno mācību gadu tiks piešķirtas vienreizējas stipendijas jeb pabalsti 70 un 140 eiro apmērā. Skolas direktore Ilze Luksa skaidro: “Tas tiek darīts, lai sniegtu vecākiem atbalstu nepieciešamo skolas lietu iegādei un skolēnu vajadzību nodrošināšanai. Primārais pabalsta mērķis ir materiālais atbalsts, nevis skolēnu skaita palielināšana.” Tomēr direktore nenoliedz, ka skolu un pašvaldību interesēs ir piesaistīt lielāku skaitu skolēnu, jo tas apliecina konkrētās mācību iestādes konkurētspēju citu skolu vidū, kā arī tam ir pozitīva finansiāla ietekme uz skolas budžetu.
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.