Eļļas sildītāji 0

Siltuma uzturēšanai ilgākā laika periodā biežāk izmanto elektriskos eļļas radiatorus. Tie salīdzinājumā ar gaisa termoventilatoriem labāk saglabā siltumu un mikroklimatu telpā. “Iedzīvotāji sildītājus bieži izmanto arī pavasarī, lai uzturētu telpu patīkami siltu pēc apkures sezonas. Elektriskie sildītāji ir samērā lēti – sākot no 7,95 EUR. Papildu siltumu ēkās visbiežāk sāk nodrošināt, kad diennakts vidējā temperatūra ir aptuveni + 8 grādi,” stāsta Andrejs Kozlovs, “K-rauta” produktu menedžeris. Eļļas radiatora sildelementi savu karstumu nodod eļļai, kas to vienmērīgi izdala pa visu korpusu. Tātad, jo lielāks korpuss, vairāk ribu, jo labāk.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 3
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot
Lasīt citas ziņas

Eļļas sildītājiem ir vairākas temperatūras programmas un termoregulators. Daži modeļi ir aprīkoti ar ventilatoru, kas palīdz ātrāk iesildīt telpu. Ierīču jauda ir 0,5 – 2 kW robežās, tātad ziemā ar to varētu apkurināt 10 – 20 m2 lielu telpu. Eļļas radiatoru pluss ir samērā zema cena, ilga kalpošana un viegla izmantošana. Uz eļļas radiatora nežāvē biezu veļu, jo tad tas pārkarst. Taču, uzliekot metāla restīti, ko viegli var izgatavot pats, daudzi praktizē žāvēt ābolus, sēnes un sīko veļu. Radiatora apakšā ir ritentiņi, kas ļauj to ātri pārbīdīt. Daļu siltuma ierīce izstaro, tāpēc to ieteicams piebīdīt tuvāk cilvēkam. Eļļas radiators ir drošs un darbojas bez saimnieka uzraudzības.

Elektriskie kamīni

Eleganti izskatās elektriskais kamīns, kurā ar metāliskas folijas, ventilatora, spoguļu un gaismas filtru palīdzību imitē atklātas liesmas degšanu, pagaļu gruzdēšanu un rada teju vai klasiska kamīna noskaņu. Apsildes režīmu šai ierīcei var ieslēgt un izslēgt. Ir arī modeļi ar iebūvētu filtru gaisa attīrīšanai. Vienkāršu “Dumplex Minotto” var turēt savrup uz grīdas vai ievietot kamīna mutē (SIA “BestTech” tas maksā 115 EUR). Luksusklases modelis “Engine 56–400 Dimplex” aprīkots ar imitēta marmora portālu. Kamīns rada ne vien “gruzdošas malkas”, bet arī trīsdimensiju uguns un īstu dūmu efektu, ko panāk, izmantojot ultraskaņas tvaika ģeneratoru un halogēna gaismekļus. Kamīns vienlaikus darbojas kā gaisa mitrinātājs, un tā lietošanas laikā gaiss neizžūst. Cena SIA “Fire House” ap 1080 EUR.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.