Neliels kompakts termoventilators ar diviem jaudas līmeņiem un ventilatora funkciju.
Neliels kompakts termoventilators ar diviem jaudas līmeņiem un ventilatora funkciju.
Foto – Andris Ozoliņš

Konvektori 0

Konvektori ir vienkāršākais un, iespējams, izplatītākais elektroapsildes veids. Tie imitē sienas radiatorus un silda gaisu ar kārbā ievietotu atklātu metāla spirāli. Siltums paceļas uz augšu konvekcijas veidā. Daži modeļi ir aprīkoti ar ventilatoru un siltuminerci. Lētākie maksā pāris desmitu eiro. Pie sienas stiprināmais elektriskais čuguna radiators “Thermor Kenya2” (1500 W) rada patīkamu siltumu, tam ir labs dizains un gluds, balts krāsojums. Ciparu termostats ļauj iestatīt apsildes režīmus – komforta, ekonomisko un pretaizsalšanas (+7 °C). Klātbūtnes detektors nodrošina temperatūras pazemināšanu līdz 1 – 2 °C, ja telpā nav cilvēku. Atvērta loga sensors izslēdz sildītāju, ja logi ir atvērti. Cena SIA “Thermor” 430 EUR .

Reklāma
Reklāma

Siltumu izstarojošie sildītāji

Kokteilis
Šo 5 vārdu īpašnieki liek sievietēm justies kā septītajās debesīs
Kokteilis
FOTO. Horvātijas pārstāvis patīkami pārsteidz pasauli, atklājot savu Eirovīzijas favorītdziesmu
Kokteilis
FOTO. Skolas direktors sašutis par Eirovīzijas “dibenu” vērtībām: “Ja Dons būtu skūpstījis kādu vai laizījis grīdu, tad noteikti ierakstītos standartā” 159
Lasīt citas ziņas

Visu siltumu izstarojošo paneļu enerģija, nonākot uz sienas, mēbeles vai grīdas, daļēji (apmēram 15%) atstarojas, bet aptuveni 85% absorbējas. Šī enerģijas daļa pārvēršas sildošajā enerģijā, paaugstinot objektu temperatūru, kas pēc tam nodod siltumu gaisam konvekcijas ceļā. Siltumu izstaro arī infrasarkanie sildītāji, kurus iedala divos veidos: sildītāji lokālai apsildei un sildītāji, ko izmanto telpas kopējai apsildīšanai.

Infrasarkanie sildītāji apsilda virsmas, tāpēc nav jāgaida, kamēr telpa iesilst, kā tas ir tradicionālās apkures gadījumā. Sildītāji aprīkoti ar elektronisku termostatu, kas palīdz uzturēt vienmērīgu temperatūru. Sildītāji ir droši un vienkārši uzstādāmi pie sienas, pie griestiem, zem logiem un virs durvīm. Izvēloties infrasarkano staru sildītāju, uz vienu telpas kvadrātmetru nepieciešamā apsildes jauda ir aptuveni 80 W. Šos sildītājus izmanto arī ārtelpās, piemēram, lai sarūpētu omulīgu pasēdēšanu uz terases.

CITI ŠOBRĪD LASA

Interesants siltumu izstarojošo apsildes ierīču paraugs ir stikla apsildes paneļi. Pateicoties mūsdienīgajam dizainam, tos izmanto pieņemšanas telpu un ofisu apsildei. GR paneļi sastāv no 12 mm biezas stikla plāksnes, sildelementa, drošinātāja un pievienojošā kabeļa. Paneļi pieejami četros krāsu toņos, kā arī spoguļa izskatā.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.