Kādas sievietes un kādi vīrieši ir modē? 22

Šobrīd mūsu sabiedrībā modē ir sievietes ar lielām krūtīm un šauriem gurniem. Bet tas nenozīmē, ka vīrieši šādas sievietes arī izvēlas. Domāju, ka ir ļoti liela atšķirība starp to, ko publicē žurnālos, rāda filmās, un to, kādas ir vīriešu vai sieviešu vēlmes, – stāsta Arkādijs Pancs, medicīnas doktors, psihoterapeits, psihoanalītiķis.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos 25
Seni un spēcīgi ticējumi: šīs lietas nekad nedrīkst ne aizņemties, ne aizdot 9
4 ikdienišķas un efektīvas lietas: tās palīdz tikt vaļā no liekā svara, ja tev nepatīk sportot 7
Lasīt citas ziņas

Bet kādi vīrieši ir modē – pēc sieviešu teiktā? Publiskās sarunās viņas apgalvos, ka galvenais ir vīrieša prāts. Bet atklātības mirkļos atzīs, ka vīrietim jābūt arī pietiekami skaistam ar labu figūru, stāsta ārsts. Kam šajā labajā figūrā sievietes pievērš lielāku uzmanību – pleciem, dibenam…? Dakteris teic, ka, vīriešus aplūkojot, nav tik stingru kanonu – citām patīkot muskuļotāki, citām omulīgāki. Bet kāds varētu būt šodienas vīrieša ideāls, tincinu. Šķiet, ka instinktu līmenī sievietēm ir vajadzīgs Deivids Bekhems. Man nu gan viņš nepatīk, iebilstu, esmu Antonio Banderasa pielūdzēja. Viņam arī ir laba figūra, dakteris mierīgi secina. Sāku taisnoties, ka ne jau aktiera izskats, bet gan viņa talants un tas, kā viņš rūpējas par alkohola netikuma skarto dzīvesbiedri, ir manu simpātiju pamatā. Bet prātā man tomēr ir aina ar Banderasu tango dejā (nesen televīzijā rādīja “Take The Lead”- “Dejo līdzi”) – mmm, kāds viņam augums! Mazliet aizsapņojos Banderasa apkampienos, tomēr turpinu interviju un speru ārā pašu delikātāko: tautasdziesmās apdzied fallu (man vislabāk patīk poētiskais novērtējums – zelta zutis), kā ir šajā jomā – vai tā izskatam ir nozīme?

Ja reiz vīrieši spriež – šīs krūtis man patīk, šīs – ne, būtu jocīgi, ja sievietēm vīrieša dzimumlocekļa izskats nebūtu svarīgs. Daži vīrieši nav pietiekami pieauguši un domā, ka dzimumloceklim jābūt metru garam. Un tad sieviete viņu mierina: tavi 14 centimetri ir labi.

CITI ŠOBRĪD LASA

Es domāju, ka mūsu vīrieši ļoti cieš no tā, ka sievietes neprasa viņiem būt vīriešiem, tas ir – pelnīt naudu, labi izskatīties un uzņemties atbildību. Sievietes uzskata (un tā arī ir modes lieta), ka visu var pašas.

Kā filmās ir parādīts sekss? Ļoti bieži sieviete ir vīrietim virsū. Protams, šādi var labāk redzēt sievietes krūtis, seju, nevis vīrieša muguru. Bet sievietēm, filmas skatoties, rodas iespaids, ka viņas ir aktīvā puse. Ja sievietes ir gudras, ar instinktiem, saprot, ka jāļauj vīrietim būt iniciatoram un tad paskatīties, kas viņam patīk. Es nedomāju, ka seksā tā būtu slikta pozīcija, bet nevajag uzbrukt. Ir vēl viena lieta. Žurnālu fotogrāfijās sieviete parasti ir puskaila, bet vīrietis pilnībā apģērbts, bet, ja pludmalē, – platās biksēs līdz ceļiem…Normāla sieviete tādu neiekāros. Domāju, ka fotogrāfijās arī vīrieti var izģērbt.

Piekrītu, esmu redzējusi Antonio Banderasu apakšbikšu reklāmā. Bet, lai raksts būtu pilnīgāks, nolēmu pajautāt arī kādai ārstei sievietei, cik lielu piekrišanu Jāņu naktī un vispār dzīvē sieviete var baudīt pie pretējā dzimuma pārstāvjiem. Ināra Roja, medicīnas zinātņu doktore, neiroloģe, seksoloģe seksopatoloģe:

– Konsultējot vīriešus, secinu, ka vīrieši dod priekšroku seksuāli enerģiskai sievietei, bieži vien tā nav būtne ar ļoti kuplām krūtīm un platiem gurniem, tieši otrādi – ar zēniskām krūtīm, slaida. Daži puiši paziņo: “Es meklēju tādu, kas manu fallu spēj uzbudināt: sievieti– mačo!” Agrāk valdīja priekšstats, ka vīrietim jābūt aktīvam, pirmajam, kas uzsāk mūziku, priekšspēli. Bet šodien vīrieši gaida, lai viņa sieviete ir tā, kas uzbudina.

Vai dieniņ! Ja jau mūsdienās vīrieši ir pasīvā puse, tad labāk gaidīt nākamo reinkarnāciju! Tā domāju es. Bet ārste ir uzklausījusi tūkstošiem sieviešu, varbūt citām gaidošie vīrieši ir gluži pa prātam?

Gados jaunās vēlas, lai vīrietis ir seksuāli spēcīgs un spējīgs, lai viss notiek uzreiz, kā filmās, kā reklāmās. Bet dzīves gaitā cilvēki daudz ko piedzīvo un tad sāk novērtēt tuvību. Saprot, ka ir vajadzīgs otrs. Ka bez saldā dzimumakta un seksuālās trakulības ir vēl daudzas citas lietas, kas ir baudāmas, kas var radīt orgasmu.

Reklāma
Reklāma
Gadiem ritot, cilvēki apzinās – tu esi man vajadzīgs, un, lai kas arī notiktu ar katru no mums, mēs esam stipri savā uzticībā viens otram, tu vari uz mani paļauties. Tad arī veidojas burvīgas attiecības kā skaistā filmā.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.