Ar sulu bagātāki 0

Tas, kuras ābolu šķirnes ir vairāk piemērotas sulas spiešanai, ir atkarīgs no klimatiskajiem apstākļiem, šķirnes īpatnībām, augļu gatavības pakāpes un citiem faktoriem.

Reklāma
Reklāma
Mākslīgais intelekts nosauc 6 vārdu īpašniekus, kuriem Līgo svētki būs īpaši izdevušies
Kokteilis
Neticami, bet tava auto marka atklāj par tevi vairāk, nekā spēj iedomāties 66
“Krievu armija ir bijusi plika vienmēr! Vēsturiski tai nekad nekas nav bijis, tāpēc par to nebūtu jābrīnās” 41
Lasīt citas ziņas

LVAI vadošā speciāliste Dalija Segliņa tabulā apkopojusi informāciju par vairākām ziemas ābolu šķirnēm, norādot, cik daudz sulas no tām var iegūt un kad no augļiem vēlams spiest sulu.

Ābolu sulu var sasaldēt, tad tā būs saldāka. Šo produktu var gatavot divos veidos. Sulu var spiest no svaigiem āboliem, liet traukos (biezos plastmasas maisiņos vai pudelēs, nepielejot pilnas līdz augšai, jo saldējot tilpums uz ūdens rēķina palielinās) un likt saldētavā. Sula būs ar nogulsnēm, ko veidos smalkās daļiņas, ābolus pirms sulas ieguves sasmalcinot.

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja ir ļoti liela saldētava vai iecerēts pārstrādāt lielāku daudzumu ābolu, tos sasaldē veselus. Izvēlas saldākās šķirnes, pirms saldēšanas augļus nomazgā, ja vāc no zemes. Atkausētus ābolus spiež nesasmalcinātus, veselus, izmanto sulu spiedes – preses. Sula būs dzidra, jo nebūs smalko daļiņu, kas veidojas smalcinot.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.