‘Magone’
‘Magone’
Foto no Lailas Ikases arhīva

Kaltēšanai piemērotākās 0

Speciāliste stāsta, ka teorētiski var kaltēt visu šķirņu ābolus, taču piemērotāki ir tie, kam mazāk sulas jeb blīvāka konsistence. Protams, izvēli iespaido arī ābolu saldums vai skābums, lai varētu našķēties ar kaltētiem augļiem, kuru garša šķiet tīkamāka.

Reklāma
Reklāma
10 produkti, kas “svilina taukus” un paātrina vielmaiņu
Krimināls
“Viens no bērniem pēkšņi kļuva apātisks, neierasti neaktīvs…” Mārupes pamatskolā 1. klases skolnieks saindējies ar morfija/opiātu grupas medikamentiem
Kokteilis
7 datumi, kuros dzimuši izredzētie: visticamāk, viņi nenojauš par kādu apslēptu talantu 7
Lasīt citas ziņas

Dalija Segliņa kaltēšanai iesaka šķirņu ‘Sīpoliņš’, ‘Tellisaare’, ‘Auksis’, ‘Antonovka’, ‘Vidzemes Zelta Renete’, ‘Saltanat’, ‘Antej’ u.c. augļus. Ja šķēlītes vēlas saldas un bez īpaša aromāta, var žāvēt ‘Kovaļenkovskoje’.

Var kaltēt mizotus vai nemizotus. Lai no āboliem izdalītos lielais mitrums, kaltējot sākumā jāizvēlas augstāka (līdz pat +60° C) temperatūra, vēlāk to var pazemināt. Ja ir pieejamas iekārtas ar labu mitrā gaisa nosūkšanu, var kaltēt arī zemākā temperatūrā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Kaltētos ābolus uzglabā sausā vietā, pirms tam noteikti pārliecinoties, vai augļi ir kārtīgi izžuvuši, jo mitros ātri attīstīsies raugi un pelējumi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.