Publicitātes foto

Pasakaina torte no biezpiena un kaltētas rudzu maizītes. Bez cepšanas! 0

Tortes autore Rēzija Apsīte

Sastāvdaļas – 300 g kaltētas rudzu maizes, 1,4 kg biezpiena, 1 l saldā krējuma, vaniļas cukurs (pēc garšas), 10 ēdamkarotes cukura, 1 laima miziņa, 300 g marmelādes, 8 ēdamkarotes želatīna, 300 ml auksta piena, 1 kg zemeņu, brūkleņu un melleņu, piparmētras.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Numeroloģija un skaitļu maģija: kā jūsu tālruņa numurs ietekmē jūsu likteni un kad to mainīt? 1
TV24
“Jāklausās, ka esam šmaukušies.” Par netaisnību un piemaksām tiem pensionāriem, kuri strādājuši padomju laikā
Krievijā valda histērija: izbojāta Putina inaugurācija 178
Lasīt citas ziņas

Veidnē vispirms liek kaltētu rudzu maizi. Biezpienu samaisa ar cukuru un smalki sarīvētu laima miziņu. Pievieno gabaliņos sagrieztu marmelādi un samaisa. Saldo krējumu saputo.

Sešas ēdamkarotes želatīna aplej ar aukstu pienu, lai uzbriest. Pēc tam to ūdens peldē izšķīdina un pievieno biezpienam. Putukrējumu iecilā biezpienā.

CITI ŠOBRĪD LASA

Masu lej veidnē uz rudzu maizes un izlīdzina. Patur vismaz 2–3 stundas ledusskapī, lai sastingst.

Torti rotā ar zemenēm, brūklenēm un mellenēm. Ogas liek uz biezpiena masas un uzmanīgi piespiež. Starp tām var likt piparmētru vai melisas lapiņas.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.