Abavas vīna darītavas saimnieki Liene un Mārtiņš Barkāni.
Abavas vīna darītavas saimnieki Liene un Mārtiņš Barkāni.
Foto: LETA

Pašmāju vīna darītava “Abavas” plūc laurus starptautiskā konkursā 0

30.martā Vācijas pilsētā Frankfurtē norisinājās viens no pasaules nozīmīgākajiem ābolu dzērienu konkursiem “Cider World 2019”, kurā, tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad laurus plūca Latvijas vīndarītava – “Abavas”.

Reklāma
Reklāma
Daudzas šo nezina! 15 populārākās sieviešu kļūdas seksā 11
7 produkti, kurus nedrīkst otrreiz sildīt: tie var nodarīt būtisku kaitējumu veselībai 46
Dārzs
FOTO. Ziedu pārpilnā vietējā Holande! Daugmalē milzīgās platībās zied narcises un tulpes
Lasīt citas ziņas
Šogad žūrija, kuras sastāvā ir dažādu valstu pārtikas industrijas profesionāļi, pasniedzēji, vīna un HoReCa industrijas eksperti, starp vairāk nekā 500 iesniegtajiem dažādu stilu dzērieniem noteica labākos, ņemot vērā stingri izstrādātus konkursa kritērijus.

Kopvērtējumā Abavas vīndarītavas dzirkstvīns “Ābols apiņos” un sidrs “Premuim Brut” abi ieguvuši godpilno sudraba medaļu, kas apliecina augsto dzērienu kvalitāti.

CITI ŠOBRĪD LASA

“Ābols apiņos” saņēmis 105 punktus no maksimāli iespējamajiem 108, savukārt “Premium Brut” – 99 punktus.

Konkurss uzvarētājiem paver iespējas ne tikai popularizēt savu valsti un dzērienu gatavošanas tradīcijas, bet arī paplašina eksporta tirgu, piesaistot jaunus, potenicālus pircējus no visas pasaules.

Abavas vīndarītava 2018.gadā pret iepriekšējo gadu strādājusi ar 20% pieaugumu, sasniedzot 776 tūks.eiro apgrozījumu. Darbības uzsvars tiek likts uz degustāciju tūrisma veicināšanu, eksporta tirgus pieaugumu un produktu portfeļa paplašināšanu.

Šogad vīndarītava turpina iekarot jaunus ārvalstu tirgus, uzsākot dzērienu eksportu uz Lielbritāniju, kā arī nostiprina pozīcijas jau esošajās eksporta valstīs.

Vietējā tirgū Abavas ieguvusi “Kurzemes tūrisma asociācijas” gada balvu “Lielais Jēkabs” par labāko tūrisma objektu kategorijā “Degustācija Kurzemē 2018”.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.