Foto-Anda Krauze

Jānis – mierīgais, es – straujā 3

– Esmu tā straujā, Jānis – mierīgais. Ja satrakojos, tad vīrs ar savu mierīgumu mani noliek pie vietas. Ar Jāni iepazinos vietējā ballē, kad man bija tikai septiņpadsmit, un itin ātri apprecējāmies. Feins puika, viņš tikko bija pārnācis no dienesta, un viņam bija mocis! Ja nemaldos,”Jawa”. Ne reizi vien ar to braucām pie radiem uz Līgatni, – atceras Līga.

Reklāma
Reklāma
7 pārtikas produkti un dzērieni, kas veicina grumbu veidošanos un paātrina novecošanos
Ziemeļamerikas indiāņu zvēru horoskops. Uzzini, kurš dzīvnieks esi tu! 17
Kokteilis
Saskaņa pēc vārdiem: 5 vārdu pāri, kuriem, pēc mākslīgā intelekta domām, ir vislabākā saderība 4
Lasīt citas ziņas

Jānis raksturā kluss, nosvērts, taču reizēm var būt arī jautri azartisks – patīk viesības, paziņu kāzās pārģērbies iet nelūgtajos viesos… Viņam ir ķēriens uz tehniku, labprāt to remontē. Patlaban strādā kooperatīvajā sabiedrībā “Budes” par mehanizatoru un, protams, vada savu piemājas saimniecību, kurā ir piecpadsmit liellopi, divdesmit truši, kopj 18,1 ha aramzemes.

– Mums bija arī mājputni. Taču bijām spiesti tos likvidēt, jo naktīs uzbruka ūdeles…

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīlestībā un saskaņā ģimenē izaudzināts dēls Jānis (20 gadi) un meita Līva (16).

Jānis, juniors, apguvis mēbeļnieka, galdnieka specialitāti, patlaban strādā Ieriķos kokapstrādes uzņēmumā, taču nākotnē sapņo kļūt par ugunsdzēsēju. Ko par to saka mamma?

– Kāpēc cilvēku ierobežot, lai izmēģina savus spēkus. Jānis ir stiprs, sporto, nodarbojas ar roku cīņu (armrestlingu), tas derētu ugunsdzēsēja, glābēja darbam.

Meita Līva mācās Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikumā par vizuālā tēla stilisti. Šobrīd ir pirmajā kursā. Meitene apveltīta ar izdomu un fantāziju – darinājusi piespraudes, auskarus, sapņu ķērājus, veidojusi ziedu kompozīcijas…

Līga ir apbrīnojami enerģiska, kur gan tik viņa piedalās! Gan modīgajās fitnesa dejās Saulkrastos, gan divreiz gadā stipro vīru un sievu skrējienos kino pilsētiņā “Cinevilla”.

– Jāveic apmēram desmit kilometrus gara trase, jāskrien, jālien cauri barjerām, jāmetas ūdenī, dubļos… Vīrs fotografēdams teju tiek līdzi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.