Ķiploku zupa
Ķiploku zupa
Foto: Shutterstock

Pavisam neierasts, bet ļoti gards rudens ēdiens – ķiploku zupa 9

Ķiploks ēdienam piešķir aromātu, paspilgtina garšu un palielina uzturvērtību. Ķiplokus ēd gan svaigus, gan ceptus un vārītus, tie ir neiztrūkstoša daudzu marināžu sastāvdaļa, jo nodrošina produktu labāku uzglabāšanos.

Reklāma
Reklāma

Sastāvdaļas

Kokteilis
“Mūsu tētis šodien atkal precas…” Bijusī sieva pavēsta, ka komponists Jānis Lūsēns iestūrējis laulības ostā
TV24
Uzņēmējs Bergs: “Tā bilde ir ļoti sērīga… Valsts strādā pēc tāda pieņēmuma, it kā vidējais latvietis dzīvotu 500 gadus”
Kokteilis
Maestro Raimonds Pauls atklāj Lanas pieminekli Lāčupes kapos: “Vienkārši un ļoti skaisti” 3
Lasīt citas ziņas

150 g ķiploku
1 sarkanā paprika
50 g olīvu bez kauliņiem
3 glāzes gaļas buljona
olīveļļa
nedaudz pētersīļu
1 čili
sāls, pipari

Pagatavošana

Ķiplokus nomizo, daiviņas pārgriež uz pusēm. Iztīrītu papriku sagriež gabaliņos, olīvas – ripiņās, čili sasmalcina.

CITI ŠOBRĪD LASA

Katliņā uzkarsē eļļu, vispirms nedaudz apcep ķiplokus, tad pievieno papriku, olīvas un čili, cep dažas minūtes.

Pārlej ar buljonu, uzvāra un turpina lēni vārīt vēl aptuveni 5 minūtes. Pēc garšas iemaisa sāli un piparus.

Pasniedzot zupu, šķīvī liek apgrauzdētu maizes šķēli, pārlej virumu un pārkaisa sakapātus pētersīļus.



SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.